سازمان بهداشت جهانی به زنانی که در مناطق شیوع ویروس زیکا ساکنند، توصیه کرده خود را در برابر پشهها بپوشانند.
این سازمان روز چهارشنبه درباره میکروسفالی و دیگر ناهنجاریهای مرتبط با ویروس زیکا به زنان، به ویژه زنان باردار، توصیههایی کرد.
میکروسفالی نقصی مادرزادی است که گفته میشود ناشی از ویروس زیکاست. جمجمه نوزادان مبتلا به میکروسفالی کوچکتر از نوزادان سالم است که این مساله باعث آسیب دیدن مغز این نوزادان میشود. این ویروس هم اینک در بیش از 30 کشور گزارش شده است.
سازمان بهداشت جهانی همچنین افزود زنانی که قصد مسافرت دارند بهتر است با پزشک خود مشورت کنند.
این سازمان اعلام کرد: «اکثر زنانی که در مناطق شیوع زیکا زندگی میکنند، کودکانی عادی به دنیا خواهند آورد. سونوگرافی زودهنگام نمیتواند به طور موثق میکروسفالی را نشان دهد، مگر در موارد حاد.»
ویروس زیکا در سال 1947 در جنگل زیکا در اوگاندا شناسایی شد. این ویروس همانند ویروس دنگی، نیل غربی و تب نخستین بار به وسیله پشه منتقل شده است.
این بیماری که در اکثر موارد بدون علامت است یا علائم خفیفی همچون تب خفیف، سردرد، درد مفاصل، التهاب و قرمزی ملتحمه چشم و لکههای پوستی دارد، از راه خون منتقل میشود.
تاکنون هیچ واکسن یا درمانی برای ویروس زیکا پیدا نشده است؛ با وجود این، یک دانشمند کانادایی از احتمال ساخت واکسنی برای ویروس زیکا و امکان استفاده از آن در سال 2016 خبر داده است.
زیکا در کشورهای آمریکای لاتین درحال شیوع بوده و سازمان بهداشت جهانی درباره انتشار آن در جهان وضعیت اضطراری اعلام کرده است. در این میان برزیل بیشترین آمار ابتلا به زیکا را داشته است.
پیش از این نیز مواردی از ابتلا به این بیماری در کشورهای دیگر از جمله استرالیا، دانمارک، انگلیس و اندونزی گزارش شده بود.