معاون اول رئیس جمهوری ایران در یک نشست خبری مشترک با نخست وزیر ترکیه منافع دو کشور را در گرو استقرار ثبات و امنیت در کل منطقه دانست.
اسحاق جهانگیری روز شنبه گفت: «ممکن است در برخی مسائل منطقهای هم اختلاف نظر داشته باشیم اما سعی میکنیم با مدیریت این اختلافها، مشکلات منطقه را حل کنیم.»
جهانگیری افزود: «بین دو کشور ایران و ترکیه مسائل دو جانبه بسیار مهمی وجود دارد که امروز درباره آن گفتوگو کردیم. درباره مسائلی از قبیل نفت، انرژی ، حمل ونقل ، گمرک، تعرفههای ترجیحی، بانک و گردشگری مذاکره شد و توافقهایی هم حاصل گردید.»
وی با اشاره به اینکه ترکیه یکی از مقصدهای مهم گردشگری ایرانیان بوده و سالیانه بین یک و نیم تا دو میلیون ایرانی به ترکیه میروند، خاطر نشان کرد: «امیدواریم گردشگران ترک نیز به ایران سفر کنند و ترکیه در زمینه گردشگری در ایران سرمایهگذاری کند.»
مبادلات 30 میلیارد دلاری
معاون اول رئیس جمهور خاطر نشان کرد: «ما حجم 30 میلیارد دلاری برای مبادلات دو کشور تعیین کرده بودیم که قرار شد در یک ماه آینده کمیسیون مشترک دو کشور در ترکیه تشکیل شود تا تمام موانع مبادلات دو کشور شناسایی و برطرف شود. ما تلاش میکنیم تا به این هدف دست پیدا کنیم.»
در این نشست خبری احمد داوود اوغلو، نخست وزیر ترکیه نیز از نتایج انتخابات اخیر در ایران و همچنین نهایی شدن قرارداد اتمی میان تهران و کشورهای گروه 1+5 استقبال کرد.
داوود اوغلو همچنین خواستار افزایش همکاریهای اقتصادی میان دو کشور، خصوصا در زمینه های انرژی و گردشگری شد.
داوود اوغلو گفت: «ما فکر می کنیم همکاری ایران و ترکیه برای پایان درگیریها در منطقه مفید خواهد بود. ممکن است در موضوعات منطقه ای دیدگاه متفاوتی داشته باشیم اما با همکاری می توانیم مانع ورود بیگانگان به منطقه شویم.»
صلح در منطقه
نخست وزیر ترکیه در ادامه افزود: «همه معتقدند صلح و ثبات پایدار در منطقه با همکاری ایران و ترکیه محقق می شود. بعد از تفاهم هسته ای زمینه جدیدی برای همکاری میان دو کشور فراهم شد و من این موفقیت را دوباره به ایران تبریک می گویم.»
وی گفت: «زمانی که در گذشته ایران در شرایط سختی قرار داشت ما در کنار ایران بودیم و برای حل این مساله تلاش بسیاری کردیم. دوستان در شرایط سخت خود را نشان می دهند و ما دوستی خود را ثابت کرده ایم.»
داوود اوغلو تاکید کرد: «در گذشته موانعی برای رسیدن به هدف 30 میلیارد دلاری در مبادلات اقتصادی وجود داشت که همان تحریم ها بودند، اما حالا با رفع این موانع امکان دستیابی به این هدف میسر شده است. در مذاکرات مختلف درباره بهبود روابط و برداشتن موانع صحبت کرده ایم، در حوزه های انرژی، حمل و نقل و توریسم سعی کردیم دو کشور را به هم پیوند دهیم تا دو کشور منتفع شوند.»