تونس از تصمیم شورای همکاری خلیج فارس در تروریستی خواندن حزبالله، جنبش مقاومت لبنان، پیروی نمیکند.
وزارت امور خارجۀ تونس روز جمعه (14 اسفند) با انتشار بیانیهای اعلام کرد تونس در امور داخلی دیگر کشورها دخالت نمیکند.
در این بیانیه آمده است که تونس تصمیم شورای همکاری خلیج فارس را الزامآور نمیداند.
وزیر امور خارجۀ تونس نیز شامگاه پنجشنبه (13 اسفند) در گفت وگو با شبکۀ تونسی «الحوار» تاکید کرد کشورش حزبالله لبنان را یک سازمان تروریستی نمیداند.
خمیس الجهیناوی گفت: «آنچه در پایان نشست وزیران کشورهای عرب در تونس منتشر شد، تنها یک بیانیه بود و تصمیمی نیست که لازم الاجرا باشد.»
وی با اشاره به اعتراضها در تونس دربارۀ تصمیم اخیر شورای همکاری خلیج فارس در قبال حزبالله، گفت: «این موضعی بوده است که وزیران کشورهای عرب در محل نشستشان در تونس اتخاذ کردند.»
رسانههای تونس همچنین روز جمعه خبر دادند که الباجی قائد السبسی، رئیس جمهور تونس اقدام شورای همکاری خلیج فارس را در تروریستی خواندن حزباللهِ لبنان، محکوم کرده است.
براساس این گزارش السبسی به الجهیناوی دستور داده است که رسماً موضع تونس را در قبال این حرکت اعلام کرده و «اشتباهی» را که وزیر کشور تونس در تصویب بیانیه علیه حزبالله صورت داده است، تصحیح کند.
مجلس اعلای اسلامی عراق اقدام شورای همکاری خلیج فارس را محکوم کرد
رسانههای کشور عراق نیز روز جمعه از انتشار بیانیۀ مجلس اعلای اسلامیِ عراق در محکومیت تصمیم «خصمانۀ» شورای همکاری خلیج فارس خبر دادند.
در این بیانیه آمده است که تصمیم شورای همکاری خلیج فارس «غافلگیرکننده و عجیب» بود و مجلس اعلا این تصمیم را «اقدامی تنش آفرین میداند که به همزیستی مسالمتآمیز در شرایط حساس کنونی» آسیب میزند.
عربستان سعودی و متحدانش در شورای همکاری خلیج فارس با حضور نیروهای حزبالله لبنان در سوریه برای حمایت از دولت بشار اسد، رئیس جمهور سوریه در مبارزه علیه تروریستهای تکفیری مخالف هستند.
این در حالی است که حزبالله تأکید کرده است کمکهای این جنبش به نیروهای دولتی سوریه برای جلوگیری از گسترش خشونت و ورود تروریستها به لبنان ضروری است.
شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس روز چهارشنبه (12 اسفند) جنبش مقاومت لبنان، حزب الله را که با اشغالگری رژیم اسرائیل و تروریستها در سوریه مبارزه میکند، در فهرست به اصطلاح تروریستها قرار دادند.
اقدام شورای همکاری کشورهای عرب خلیج فارس متشکل از عربستان سعودی، امارات متحده عربی، بحرین، قطر، کویت و عمان در تروریستی خواندن حزبالله با اعتراض شدید در لبنان مواجه شده است.
رژیم آل سعود پیشتر نیز حزبالله لبنان را گروهی تروریستی خوانده بود، اما تصمیم جدید شورای همکاری خلیج فارس یک روز پس از آن اتخاذ شد که سید حسن نصرالله، دبیر کل حزبالله لبنان گفت عربستان سعودی با تعلیق بستۀ کمک اقتصادی به ارتش لبنان، این کشور را به مرحله جدیدی از مناقشۀ سیاسی کشانده است.