News   /   ايران

پایان شمارش آرای انتخابات 7 اسفند در سراسر کشور

نشست خبری وزیر کشور (دوشنبه 10 اسفند-ایرنا)

عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور ایران  با حضور در محل ستاد انتخابات کشور از پایان شمارش آرای  پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری و دهمین دوره مجلس شورای اسلامی خبر داد. 

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، عبدالرضا رحمانی فضلی ظهر امروز (دوشنبه) در محل ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه شمارش آراء تهران دیروز به پایان رسید و از دیروز مرحله گرفتن تأییدیه هیأت‌های نظارت و تنظیم صورتجلسه‌ها طی شده، گفت: «همان 30 نفری که اسامی‌شان اعلام شد رأی تهران را به دست آوردند.»

رحمانی فضلی افزود: میزان مشارکت در تهران 50 درصد و در کل کشور 62 درصد است.

وزیر کشور در ادامه با اشاره به پایان روند شمارش آراء در سراسر کشور، خاطرنشان کرد: «تقریباً جمع‌بندی نهایی را در انتخابات‌های مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری تمام کرده‌ایم و فقط کار ثبت و هماهنگی برخی حوزه‌های رأی‌گیری با دستگاه نظارت باقی مانده است.»

رحمانی فضلی گفت: «همه موارد مشخص شده است و تمام نمایندگان خبرگان رهبری تعیین شده‌اند. همچنین بخش اعظمی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز در مرحله نخست مشخص شده‌اند و کسانی که باید به مرحله دوم راه یابند نیز تعیین شده‌اند.»

نشست خبری وزیر کشور (دوشنبه 10 اسفند-ایسنا)

رحمانی فضلی در پاسخ به این سوال که چرا اعلام نتایج با سرعت کندی انجام می‌شد، گفت: «ما کندی شمارش نداشتیم. شمارش آرای همه حوزه‌ها به موقع انجام شد اما ما باید آراء را به تأیید شورای نگهبان می‌رساندیم و بعد اعلام می‌کردیم. در دوره‌های گذشته نتایج تهران در سه شنبه اعلام می‌شد اما ما این آمار را زودتر اعلام کردیم و همان 30 نفری که اعلام کردیم از تهران به مجلس راه یافتند.»

کمترین میزان تخلف در انتخابات 7 اسفند 

وی افزود: خوشبختانه امسال انتخابات با آرامش و با شکوه برگزار شد و همه قانون را در همه مراحل رعایت کردند. همه جناح‌ها و شخصیت‌ها و حتی کسانی که رد صلاحیت شدند هم بر رعایت قانون تأکید داشتند.

وزیر کشور با تأکید بر اینکه در برگزاری انتخابات 7 اسفند کمترین میزان تخلف را در این مدت داشتیم، اظهار کرد: «در این ایام شاهد بیشترین همکاری از سمت همه به ویژه رسانه‌ها بودیم. رسانه‌ها با سیاست‌های اعلامی وزارت کشور و ستاد انتخابات کاملاً هماهنگ بودند.»

رحمانی فضلی در ادامه درباره‌ی ایجاد شایعه درباره‌ی صندوق‌های شمارش نشده اظهار کرد:‌ «نباید به شایعات توجه شود. ما ارقام نهایی را اعلام کرده و بقیه آمار را نیز اعلام می‌کنیم. در این مدت هیچ فشاری بر ما وارد نشد. اصلا شخصیت من فشار پذیر نیست. اگر به من فشار بیاید عکسش عمل می‌کنم. در این مدت من هم حتی با یک جا تماس نگرفتم که ظن فشار پیدا شود.»

وی ادامه داد:‌ «... هیچ موردی هم از بازشماری آراء نبوده است و انتخابات قانونی و سالم بود. ما دستکاری در آرای مردم را گناه می‌دانیم. در انتخابات 60 هزار بازرس داشتیم. همه نیروهای ما آموزش دیده بودند. سیستم اطلاع رسانی ما دقیق بود و در هر شعبه بازرس و نماینده فرمانداری هم وجود داشت. قبل از انتخابات شائبه دخالت نهادهای نظامی وجود داشت اما اگر نهادهای نظامی در انتخابات دخالت می‌کردند آیا این افراد برگزیده می‌شدند؟»

اعتراض به نتایج انتخابات 

وزیر کشور در ادامه خاطرنشان کرد: «تلاش ما این است که به سرعت مرحله بعدی که مرحله رسیدگی به شکایت است را انجام دهیم. البته این مسئولیت رسیدگی به شکایات با شورای نگهبان است و ما به آنها کمک می‌کنیم. پس از اعلام نتایج دو روز فرصت برای شکایت در نظر گرفته شده است.»

وی با اشاره به مرحله بعدی شمارش آرای انتخابات خاطرنشان کرد: «کسانی که نسبت به آراء شمارش شده شکایتی دارند می‌توانند به مدت دو روز پس از اعلام رسمی نتایج به شورای نگهبان مراجعه و شکایت خود را اعلام کنند. قطعاً شکایت آنها باید به طور کامل رسیدگی شود و هیچ کس نباید احساس کند که حق آنها تضییع شده است.»

وزیر کشور در پاسخ به سوالی درباره اعتراض برخی نمایندگان فعلی مجلس که در انتخابات شکست خورده‌اند به روند شمارش آراء، گفت:‌ «هر کس احساس می‌کند حقش ضایع شده پیگیری کند. قانون‌گذار هم 2 روز فرصت اعتراض داده است. هیات‌های اجرایی و وزارت کشور آمادگی کامل را دارند که هر شکایت و ادعایی را بررسی کنند اما معترضان هم باید مستندات لازم را همراه داشته باشند.»

رحمانی فضلی درباره‌ی دلیل حضور نیروی انتظامی در خیابان‌های اطراف وزارت کشور گفت: همه نیروهای ما در حالت آماده باش هستند زیرا در روند برگزاری انتخابات تروریست‌ها قصد عملیات داشتند. البته ما مشکل امنیتی هم نداشتیم و با تروریست‌ها برخورد کردیم.

وزیر کشور در ادامه در پاسخ به سوالی درباره‌ی نفوذی خواندن راه یافتگان به مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: «ما همه کسانی را که در مسیر قانونی اقدام به مشارکت و حضور کردند محق می‌دانیم و آنها را برای رسیدن به اهدافشان در مسیر قانونی کمک می‌کنیم. اما اگر کسی به نفوذی بودن متهم است دستگاه‌های متولی باید آن را بررسی کنند؛ ما به صورت کلی نمی‌توانیم قفل بندی جدید سیاسی ایجاد کرده و اختلاف و انشقاق ایجاد کنیم. هر چه در زمان انتخابات گذشت را باید کنار گذاشت و تلاش کنیم رفاقت را جایگزین آن کنیم.»

 


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku