درخواست برای توقف فروش ده‌ها میلیاردی تسلیحات به عربستان

خسارات به جا مانده از حملات هوایی عربستان سعودی در صنعا، پایتخت یمن (6 اسفند 1394- عکس از خبرگزاری فرانسه)

بخش کنترل تسلیحات آکسفام با انتشار گزارشی، از کشورهای مختلف خواسته است دست از فروش میلیاردها دلار تسلیحات مرگبار به عربستان که در یمن علیه غیرنظامیان به کار گرفته می‌شوند، بردارند.

در این گزارش که روز جمعه (7 اسفند) در وبسایت سازمان عفو بین‌الملل منتشر شد، با اشاره به آخرین دور مذاکرات بر سر اجرای پیمان تجارت اسلحه (ای.تی.تی) که قرار است در تاریخ 29 فوریه (10 اسفند 1394) در ژنوِ سوئیس برگزار شود، کشورهای مختلف به عدم فروش تسلیحات به عربستان سعودی تشویق شده‌اند. 

بخش کنترل تسلیحات آکسفام از فرانسه، آلمان، ایتالیا، مونته نگرو، هلند، اسپانیا، سوئد، سوئیس، ترکیه، انگلستان و ایالات متحدۀ امریکا به عنوان کشورهایی نام برده است که در سال 2015 میلادی بیش از 25 میلیارد دلار تسلیحات به عربستان فروخته‌اند.

براساس این گزارش این تسلیحات شامل هواپیماهای بدون سرنشین (پهپاد)، بمب، اژدر، راکت و موشک می‌شوند.

سازمان عفو بین‌الملل تاکید کرده است که این نوع تسلیحات همان‌هایی هستند که عربستان سعودی و متحدانش در حال حاضر از آن‌ها در حملات هوایی و زمینی علیه یمن استفاده کرده و جنایاتی جنگی مرتکب می‌شوند که به شکل فاحشی نقض حقوق بشر است.  

کشورهایی که نامشان در این گزارش به عنوان صادرکنندگان اسلحه به عربستان ذکر شده است، عضو و یا امضاءکنندۀ پیمان ای.تی.تی هستند که هدف آن «کاهش رنج انسانی» از طریق ایجاد قوانین جهانی جدید در تجارت اسلحه است.

این پیمان، فروش و انتقال تسلیحات را به هر مکان‌هایی که ممکن است در آن جا برای ارتکاب جنایات جنگی و یا نقض جدی قوانین بین‌المللی به کار گرفته شوند، منع می‌کند.

قرار است جلسۀ فوق‌العادۀ کنفرانس کشورهای عضو ای.تی.تی روز دوشنبه (10 اسفند) در ژنو برگزار شود.

نوال المغافی، پژوهشگر یمنی که قرار است در این نشست حضور داشته باشد، گفت: «این کشورها در حال مسلح کردن و کمک به ائتلافی هستند که در حال بمباران، کشتار و گرسنگی دادنِ غیرنظامیان است.»

وی افزود: «من شاهد واقعیتی بودم که یمنی‌ها مجبور به تحمل آن هستند –من پیکرهایی را که در صنعا (پایتخت یمن) از زیر آوار بیرون کشیده می‌شد، تکه‌های اجزای مختلف بدن را در اطراف تصفیه خانه آبی که در حملات هوایی در حجه هدف قرار گرفته بود و یک جشن عروسی را که به مجلس عزا تبدیل شد، دیدم.»

المغافی همچنین گفت: «یمن به یک توافق صلح‌آمیزِ مبتنی بر گفت‌وگو نیاز دارد. مردم آن به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند، نه بمب بیشتر. اما به جای این، کشورها در حال کمک به تشدید این جنگ هستند. در حال کمک به یک رژیم بی‌رحم هستند که می‌داند در حال بمباران غیرنظامیان است. این به معنای واقعی کلمه جنایتکارانه است. و این دولت‌ها باید مسئولیت آن را قبول کنند.»

آنا مک دونالد، رئیس  بخش کنترل تسلیحات آکسفام  نیز در این باره گفت: «دولت‌هایی مانند بریتانیا و فرانسه در صدر تلاش‌ها برای حفظ ای.تی.تی بودند و حالا با مسلح کردن عربستان به برخی از مرگبارترین تسلیحات در جهان، در حال تضعیف تعهداتی هستند که برای کاهش درد و رنج انسان ایجاد کرده بودند. این واقعاً مشمئز کننده است.»

وی افزود: «شواهد انکارناپذیری حاکی از آن هستند که از این تسلیحات در هدف قرار دادن مناطق مسکونی و اهداف غیرنظامی استفاده می‌شود. با گذشت کمتر از یک سال از این جنگ حدود 35 هزار نفر کشته و یا زخمی شده‌اند و بیش از 2 و نیم میلیون نفر نیز خانه‌هایشان را از دست داده‌اند.»

عربستان سعودی از ماه مارس (فروردین) سال گذشته میلادی به بهانۀ بازگرداندن عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهور مستعفی و فراری یمن به قدرت، حمله به خاک این کشور را آغاز کرد.

در پی حملات عربستان سعودی به یمن، نزدیک به 8 هزار و 400 یمنی کشته و بیش از 16 هزار تن دیگر زخمی شده‌اند. در این حملات به زیرساخت‌های این کشور فقیر عربی نیز آسیب‌های شدیدی وارد شده است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku