سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد تا زمان آزمایش انبوه واکسن زیکا دستکم 18 ماه دیگر باقی مانده است.
این سازمان روز جمعه با بیان این مطلب افزود حدود 15 شرکت و گروه، کار برای تولید یک محصول را آغاز کردهاند.
ماری-پل کیئنی، نائب رئیس بخش نوآوری و سیستمهای سلامت در سازمان بهداشت جهانی گفت: «علی رغم این دورنمای امیدوار کننده، تا آزمایش واکسنها در حجم انبوه دستکم 18 ماه دیگر زمان باقیست.»
کیئنی ابراز امیدواری کرد ارتباط بین ویروس زیکا و بیماری میکروسفالی در نوزادان طی هفتههای آتی مشخص شود.
میکروسفالی نقصی مادرزادی است که گفته میشود ناشی از ویروس زیکاست. جمجمه نوزادان مبتلا به میکروسفالی کوچکتر از نوزادان سالم است که این مساله باعث آسیب دیدن مغز این نوزادان میشود. این ویروس هم اینک در بیش از 30 کشور گزارش شده است.
این مقام سازمان بهداشت جهانی افزود احتمالا چهار تا هشت هفته طول میکشد تا مشخص شود آیا ارتباطی بین زیکا و میکفروسفالی وجود دارد یا خیر.
ویروس زیکا در سال 1947 در جنگل زیکا در اوگاندا شناسایی شد. این ویروس همانند ویروس دنگی، نیل غربی و تب زرد نخستین بار به وسیله پشه منتقل شده است.
این بیماری که در اکثر موارد بدون علامت است یا علائم خفیفی همچون تب خفیف، سردرد، درد مفاصل، التهاب و قرمزی ملتحمه چشم و لکههای پوستی دارد، از راه خون منتقل میشود.
تاکنون هیچ واکسن یا درمانی برای ویروس زیکا پیدا نشده است؛ با وجود این، یک دانشمند کانادایی از احتمال ساخت واکسنی برای ویروس زیکا و امکان استفاده از آن در سال 2016 خبر داده است.