معترضان به حکم رائف بدوی، وبلاگ نویس زندانی در عربستان سعودی مقابل سفارت این کشور در لندن، پایتخت انگلیس تجمع کردهاند.
سازمان عفو بینالملل با سازماندهی این تظاهرات، خواستار آزادی بدوی است که سال گذشته در عربستان به ده سال زندان و تحمل یکهزار ضربه شلاق محکوم شد.
بدوی که برنده جایزه آزادی اندیشه ساخاروف است، در سال 2014 میلادی به دلیل نوشتههایش علیه حکومت آل سعود در یک وبلاگ به اتهام «اهانت به اسلام»، گناهکار شناخته شد.
سازمان عفو بینالملل انگلیس اعلام کرد تظاهرات مقابل سفارت عربستان در لندن در سالروز اجرای 50 ضربه شلاق این وبلاگنویس در یک میدان عمومی در شهر جده برگزار شده است.
این سازمان حکم بدوی را سرکوب حقوق بشر نامیده است و خواستار عدم اجرای 950 شلاق و حبس باقیمانده از حکم این وبلاگنویس است.
کیت آلن، مدیر عفو بینالملل انگلیس در مورد این تظاهرات گفت: «رائف هنوز در زندان است. او هنوز هم در حال گذراندن حکم ده سال حبس است و 950 ضربه شلاق در انتظار اوست. از هیچ چیز صرف نظر نشده است. بنابراین من امیدوارم که توجهی که ما و دیگران نسبت به پروندۀ رائف جلب میکنیم، دستکم مانع این موضوع شود.»
وی افزود: «ما میخواهیم او آزاد شود. او هیچ گناهی ندارد و تنها از حق آزادیِ بیان خود استفاده کرده است.»
سازمان عفو بینالمللی پس از این تظاهرات دادخواستی با 250 هزار امضاء برای آزادی بدوی به سفارت عربستان تسلیم کرد. براساس گزارشها اجرای حکم شلاق این وبلاگنویس به دلیل بیمار بودن وی به تعویق افتاده است.
آلن گفت: «ما اخیراً دیدیم که 47 نفر در یک روز اعدام شدند، (عربستان) به طور معمول مردم خود را شکنجه و سرکوب میکند. رائف گناهی نکرده که در زندان باشد و اینگونه با او رفتار شود.»
وزارت کشور عربستان روز شنبه با انتشار بیانیهای از اعدام چهل و هفت نفر از جمله شیخ نمر باقر النمر، رهبر شیعیان این کشور خبر داد. عربستان ادعا کرده است که این افراد به اتهام دست داشتن در عملیات «تروریستی» اعدام شدند.
انتشار خبر اعدام شیخ نمر، روحانی برجستۀ شیعه منجر به واکنشهای بینالمللی و تظاهرات در سراسر دنیا شد. دهها تن از معترضان به اعدام شیخ نمر روز شنبه (12 دی) مقابل سفارت عربستان در لندن تجمع کردند.
شین انرایت، از مسئولان سازمان عفو بین الملل در بریتانیا که در این تجمع اعتراضی حضور داشت، مجازات اعدام برای این افراد در عربستان را «اساسا غیرقابل قبول» دانست و گفت تعدادی از «دگراندیشان صلحجو» از جمله شیخ نمر درمیان کشته شدگان بودند. [بیشتر بخوانید]