رئیس جدید کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل هشدار داد در صورتیکه اروپای ثروتمند درهای خود را بروی پناهجویان ببندد بقیه کشورهای جهان به تأسی از آنها این کار را خواهند کرد.
فیلیپو گراندی رئیس این سازمان در نشست خبری گفت:«ورود پناهجویان به اروپا این واقعیت را برای آنها برای آشکار کرد که پناهچویان خواسته های زیادی دارند که از سوی کشورهای اروپایی تاکنون نادیده گرفته شده است.»
وی با اشاره به روند رو به افزایش شمار پناهجویان طی یک سال گذشته گفت:«جهان مسئولیت سنگین تری نسبت به این افراد دارد.»
رئیس جدید این نهاد وابسته به سازمان ملل خواستار اقدام «منسجم و هماهنگ شده» درباره پناهجویان شد. گراندی عملکرد اتحادیه اروپا درباره پناهجویان که از مناطق جنگی وارد خاک اروپا شدند را، نمونه ای بد برای دیگر کشورهای ثروتمند برای برخورد با پناهجویان دانست.
گراندی گفت:« اروپا پیشتر نمونه ای خوب برای دیگر کشورها بود که چگونه با مهاجران برخورد کنند.»
وی افزود اما اکنون کشورهای اتحادیه اروپا، منافع ملی را در مورد مسئله ورود پناهجویان در اولویت قرار دادند و از اتخاذ یک سیاست واحد درباره امور مهاجرت شکست خوردند.
وی با اشاره به این موضوع که کمتر از 10 درصد از پناهجویان جهان دراین قاره هستند گفت:« کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای دریافت سهمیه برابر پناهجویان با یکدیگر درگیر هستند.»
بر اساس آمار منتشر شده از سوی «سازمان بین المللی مهاجران» در سال 2015 بیش از یک میلیون پناهجو وارد اروپا شده اند.
گراندی گفت:« اگر اروپا با ایجاد موانع در مرزها و بازپس فرستادن پناهجویان به کشور مبدا محدودیت هایی را برای ورود به خاک این قاره اعمال نماید، دیگر کشورهای جهان این موضوع را نیز اعمال خواهند کرد.»
گراندی که ژانویه سال جدید میلادی ریاست کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل را بعهده گرفته است، ضمن تأکید برایجاد یک مقیاس واحد برای برخورد با مسئله پناهجویان گفت این سازمان آماده است تا به پناهجویان برای بازگشت به کشورهای خود پس از پایان جنگ در کشورشان کمک کند. وی از تمامی کشورها خواست تا برای حل دائمی مسئله پناهجویان کمک کنند.