News   /   آمريکا

ممانعت پنتاگون از طرح اوباما برای آزادی زندانیان گوانتانامو

پنتاگون بارها از ارائه مدارک اولیه به کشورهای راغب به پذیرش زندانیان گوانتانامو خودداری کرده است.

به گفته شماری از مسئولان فعلی و پیشین دولت امریکا، مقامات پنتاگون از زمان آغاز تصدی باراک اوباما رئیس‌جمهور امریکا در سال 2009 میلادی تاکنون با مانع تراشی‌ اداری از اجرای طرح اوباما برای تعطیلی زندان گوانتانامو جلوگیری کرده‌اند.

به گزارش رویترز به نقل از مسئولان مزبور، هر زمان که بحث آزادی هر یک از زندانیان گوانتانامو با وزارت دفاع به میان آمده این امر با مدلی از اشکال تراشی‌های مکرر پنتاگون مواجه شده است.

جیمز دابینز، نماینده ویژه وزارت خارجه امریکا در افغانستان و پاکستان از سال 2013 تا 2014، گفت مذاکره با پنتاگون برای آزادی زندانیان به منزله آب در هاون کوبیدن است.

وی افزود مقامات وزارت دفاع در جلسه حاضر می‌شوند، اما واکنشی نشان نمی‌دهند و متعاقبا نتیجه‌ای حاصل نمی‌شود.

برای مثال، در ماه سپتامبر، مسئولان وزارت خارجه تلاش کردند طی دیدار با یک هیات نمایندگی خارجی در زندان گوانتانامو آنان را برای انتقال زندانی «طارق با عوده» به کشور خود مجاب کنند.

مسئولان هیات خارجی یاد شده ابتدا خواستار بررسی سوابق پزشکی «باعوده» شدند اما پنتاگون به بهانه حفظ حریم خصوصی از ارائه مدارک خودداری کرد.

هیات نمایندگی مزبور سپس دیدار خود را لغو کرد با این حال دولت اوباما بار دیگر با وعده ارائه مدارک مذکور آنان را به بازدید از زندان دعوت کرد. اما مسئولان پنتاگون بار دیگر از تحویل پرونده پزشکی امتناع کردند.

«باعوده» 14 سال است که در گوانتانامو زندانی است و مراجع ذیربط نظامی، اطلاعاتی و دیپلماتیک امریکا پنج سال پیش مجوز آزادی وی را صادر کردند. وی هفت سال است که در اعتصاب غذا قرار دارد و نیمی از وزن خود را از دست داده است.

به گفته مسئولان آگاه از پرونده‌ زندانیان گوانتانامو، در سایر موارد، پنتاگون انتقال شش زندانی به اروگوئه، پنج زندانی به قزاقستان، یک نفر به موریتانی و یک نفر به انگلیس را برای ماه‌ها یا سال‌ها به تعویق انداخته است.

مسئولان پنتاگون بارها از ارائه تصویر، مدارک کامل پزشکی و سایر اسناد اولیه به سایر کشورهای راغب به پذیرش زندانیان گوانتانامو خودداری کرده اند.

امریکا در حال حاضر از 775 مظنونی که در پی حملات 11 سپتامبر 2001 دستگیر کرده 107 تن را در بند نگه داشته است.

حکم آزادی حدود 48 زندانی صادر شده اما همچنان در زندان به سر می‌برند که این امر خود مصداق شکنجه است.

 

 


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku