دو فیزیکدان برجسته دانشگاه لون بلژیک درباره اظهار نظر مقامات آنکارا در خصوص هواپیمای سرنگون شده روسیه ابراز تردید کردهاند.
هواپیمای روسیه سوم آذر در مناطق مرزی سوریه و ترکیه سرنگون شد؛ ترکیه مدعی شد پیش از هدف قرار دادن این هواپیما 10 مرتبه به آن اخطار داده اما مسکو ادعاهای آنکارا را «مزخرف» خوانده است.
تام ون دورسلار و جیووانی لاپنتا، دو استاد فیزیک نجومی این دانشگاه اعلام کردند براساس محاسبههای آنان، این جنگنده سریعتر از آنچه ترکیه میگوید پرواز میکرده است.
ترکیه اعلام کرده بود هواپیمای روس 17 ثانیه در حریم هوایی این کشور حضور داشت اما محاسبههای این دو نفر نشان میدهد با سرعت 980 کیلومتر در ساعت، این هواپیما تنها 7 ثانیه میتوانسته وارد حریم هوایی ترکیه شود.
این دو فیزیکدان میگویند با در نظر گرفتن این موضوع بسیار بعید است که هواپیماهای ارتش ترکیه ظرف پنج دقیقه 10 اخطار داده باشند.
اساتید دانشگاه لون گفتند: «چگونه ممکن بود نیروی هوایی ترکیه (در این مدت کوتاه) پیش بینی کند که هواپیماهای روسیه قرار است وارد حریم هوایی ترکیه شوند؟»
آنها افزودند: «هواپیماهای نظامی از سرعت عمل بالایی برخوردارند. از لحاظ تئوری هواپیماهای روس میتوانستند در آخرین لحظه تغییر مسیر دهند تا وارد حریم هوایی ترکیه نشوند.»
این دو نفر درباره اخطارهای ترکیه به هواپیماهای روس گفتند: «این اخطارها در زمانی که اعلام شدند، صرفا حدس و گمان بودند.»
آنها همچنین مدعی شدند اظهارات مقامهای روسیه درباره این حادثه نیز کاملا صادقانه نیست؛ روسها اعلام کرده بودند این هواپیما بعد از اینکه هدف قرار گرفت، زاویه مسیر خود را 90 درجه تغییر داد.
ون دورسلار و لاپنتا تصریح کردند در سرعت 980 کیلومتر در ساعت «تغییر مسیر 90 درجهای تنها برای شیئی میسر است که بسیار سنگینتر یا سریعتر از این هواپیماها باشد.»
در پی سرنگونی این بمب افکن روسیه در تاریخ 3 آذر، تنش در روابط مسکو و آنکارا بالا گرفت و روسیه تحریمهایی اقتصادی علیه ترکیه وضع کرد.
برای اطلاع از تازه ترین اخبار ایران و جهان به کانال پرس تیوی فارسی در تلگرام بپیوندید.