در پی سرنگونی بمب افکن روسی توسط جنگندههای ترکیه در مرزهای سوریه، منابع خبری روسیه از استقرار سامانه موشکی دور برد اس 400 در پایگاه هوایی این کشور در سوریه خبر دادهاند.
خبرنگار ریانووستی در سوریه روز پنج شنبه گزارش داد سامانه موشکی اس 400 در این کشور عربی مستقر شده است.
این سامانه موشکی در استان ساحلی لاذقیه سوریه و در 50 کیلومتری مرزهای ترکیه مستقر شده است و قابلیت انهدام هر هدفی را تا شعاع 400 کیلومتری دارد.
همزمان با استقرار اس 400 در سوریه، سفارت امریکا در مسکو اعلام کرد تصمیم روسیه برای استقرار سامانه موشکی زمین به هوای اس 400 در سوریه «شرایط دشوار پیشین را پیچیدهتر» خواهد کرد و به جنگ علیه گروه تروریستی داعش کمک نخواهد کرد.
ویلیام استیونز نماینده مطبوعاتی سفارت امریکا در مسکو روز پنج شنبه به اینترفکس گفت: «چنین سیستمهایی شرایط دشوار کنونی در آسمان سوریه را پیچیدهتر خواهد کرد و از آنجایی که داعش نیروی هوایی ندارد، کمکی به مبارزه علیه تروریستها نخواهد کرد.»
مسکو روز چهارشنبه در پی سرنگونی بمب افکن سوخوی 24 روسیه از سوی جنگندههای ترکیه، از استقرار این سامانه موشکی به منظور از بین بردن هر هدفی که جنگندههای این کشور را تهدید کند، خبر داده بود.
سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه روز چهارشنبه گفت این سامانه دفاع موشکی در پایگاه هوایی حمیمیم جایی که نیروهای روسی در سوریه مستقر هستند، استقرار خواهد یافت.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه نیز در واکنش به سرنگونی بمب افکن این کشور در خاک سوریه، این اقدام ترکیه را به «خنجر از پشت» تشبیه کرده است.
پوتین تصریح کرد که ترکیه عامدانه به روابط مسکو و آنکارا ضربه میزند و مسکو هنوز منتظر عذرخواهی ترکیه و جبران خسارتهاست.
ترکیه: از روسیه عذرخواهی نمیکنیم
مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه روز پنج شنبه گفت آنکارا از مسکو به خاطر سرنگونی جنگنده روسی در مرزهای سوریه عذرخواهی نمیکند.
چاووش اوغلو مدعی شد: «ما در حادثهای که درست عمل کردیم، نیازی به عذرخواهی نداریم.»
اگرچه وی با اشاره به گفتگوی تلفنی با سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه گفت: «اما ما روز گذشته (چهارشنبه) نیز در تماس تلفنی گفتیم که متاسف هستیم.»
اقدامات تنبیهی روسیه علیه ترکیه
دیمیتری مدودف نخست وزیر روسیه نیز روز پنج شنبه در جلسه کابینه گفت: «دولت دستور داده است مجموعهای از تدابیر تلافیجویانه در حوزه اقتصادی و انسانی در پاسخ به این اقدام خصمانه در دستور کار قرار گیرد.»
مدودف از دولت روسیه خواست تا در پاسخ به ساقط شدن جنگنده روسی به دست ترکیه، تدابیری را اتخاذ کند که در بردارنده مواردی نظیر توقف طرحهای سرمایهگذاری مشترک با آنکارا باشد.
وی در این نشست افزود: این تدابیر شامل محدودیتهایی بر واردات مواد غذایی از ترکیه خواهد بود.
برای اطلاع از تازه ترین اخبار ایران و جهان به کانال پرس تیوی فارسی در تلگرام بپیوندید.