بنا بر گزارش تحقیقی «موسسه علوم و امنیت بین المللی»، اسرائیل 115 کلاهک هستهای در اختیار دارد و از سال 1963 بین 400 تا 915 کیلوگرم مواد شکافت پذیر هستهای انباشته است.
این موسسه امریکایی مستقر در واشنگتن دیسی در گزارش خود افزود، اسرائیل 660 کیلوگرم پلوتونیوم در راکتور هستهای خود در دیمونا تولید و از آن برای ساخت 115 کلاهک هستهای استفاده کرده است که امروزه در زرادخانه اسرائیل نگهداری میشود.
به گزارش پایگاه خبری هاآرتص،هدف این مؤسسه که ریاست آن را دیوید آلبرایت به عهده دارد، تجزیه و تحلیل حرفهای بوده و موضع ضد اسرائیلی اتخاذ نکرده است.
گزارش اخیر درباره برنامه هستهای اسرائیل، فصلی از یک سری برنامههای نظامی و غیرنظامی کشورهای هستهای را تشکیل میدهد.
به گفته محققان موسسه علوم و امنیت بین المللی، اسرائیل از دسامبر سال 1963، زمان آغاز تولید پلوتونیوم در راکتور دیمونا، بین 400 تا 915 کیلو گرم و به طور متوسط 660 کیلوگرم مواد شکافپذیر انباشته است.
بر اساس این گزارش، اسرائیل علاوه بر سلاحهای طراحی شده برای بمباران هوایی، موشکهای کروز هستهای سطح به سطح و همچنین موشکهای هستهای قابل شلیک از زیردریایی در اختیار دارد که هر کدام یک کلاهک 3 تا 5 کیلوگرمی پلوتونیوم دارند.
موسسه علوم و امنیت بین المللی همچنین احتمال داده است شمار کلاهکهای اتمی اسرائیل تا 290 کلاهک نیز رسیده باشد. سایر موسسات تحقیقاتی نیز شمار کلاهکهای اتمی اسرائیل را عمدتا بین 80 تا 200 کلاهک برآورد کردهاند.
گفتنی است در اواخر شهریور امسال، قطعنامه نظارت بر فعالیت و تأسیسات هستهای رژیم اسرائیل در مجمع عمومی و سالانۀ آژانس بینالمللی انرژی اتمی رد شد.
61 کشور از جمله امریکا و کل اعضای اتحادیه اروپا علیه این قطعنامه رای دادند در حالی که 43 کشور از جمله ایران، روسیه و ترکیه از آن حمایت کردند و 33 کشور از جمله برزیل و هند رای ممتنع دادند.
این قطعنامه موسوم به «قابلیتهای هستهای اسرائیل» شامل بندی است که در آن زرادخانۀ هستهای اسرائیل به عنوان «تهدید همیشگی برای صلح و امنیت در منطقه» ارزیابی شده است.
پس از رد این قطعنامه، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در بیانیهای اعلام کرد تلاشهای وی در لابی با سران کشورهای دوست این حرکت را خنثی کرده است.
وی افزود پیش از رایگیری «شخصا با بیش از سی رئیس جمهور، نخست وزیر و وزیر امور خارجه» صحبت کرده است.
رژیم اسرائیل تاکنون با هیچ گونه بازرسی از تاسیسات هستهای خود موافقت نکرده و همچنان از درخواستهای بینالمللی برای پیوستن به پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای (NPT) امتناع میکند.
برای اطلاع از تازه ترین اخبار ایران و جهان به کانال پرس تیوی فارسی در تلگرام بپیوندید.