دولت انگلیس از لایحۀ قانون جدیدی رونمایی کرده است که براساس آن به آژانسهای اطلاعاتی اجازه میدهد تا به جمعآوری اطلاعات ارتباطات آنلاین بپردازند.
این اطلاعات شامل پیامهای ارسال شده از طریق شبکههای اجتماعی و ارتباطی نظیر فیس بوک و واتس آپ خواهد بود.
لایحۀ موسوم به «قدرت تحقیق» که برای اجرایی شدن نیازمند تصویب در پارلمان است، از سوی ترسا می، وزیر کشور انگلیس پیشنهاد شده است.
قرار است نمایندگان مجلس انگلیس امروز (چهارشنبه) به بررسی این لایحه بپردازند.
این لایحه مجوز ردگیری سوابق ارتباطات اینترنتی را صادر میکند.
به گزارش رسانههای انگلیسی، این لایحه شرکتهای فناوری اطلاعات را ملزم میکند تا سوابق رسانههای اجتماعی را به مدت 12 ماه نگهداری کنند.
دولت انگلیس مدعی است که این لایحه با هدف سرکوب تهدیدهای فزایندۀ تروریستی و تامین امنیت شهروندان ارائه شده است. اما منتقدان ضمن محکوم کردن این لایحه، معتقدند که این قانون به جمعآوری انبوه اطلاعات به مانند آنچه آژانسهای جاسوسی امریکا انجام میدهند، منتهی خواهد شد.
نمایندگان پارلمان انگلیس در اسفند 1393 برای نخستین بار اذعان کردند که سازمانهای جاسوسی این کشور در حال رهگیری و استراق سمع از ارتباطات خصوصی شهروندان در سطح وسیعی هستند.
کمیتۀ اطلاعات و امنیت پارلمان انگلیس در گزارشی افشا کرده است که جاسوسان هر روز در حال خواندن هزاران مورد از مکالمات و مکاتبات خصوصی هستند. اما این گزارش میافزاید که این رهگیری شامل تجسس فراگیر یا خواندن همه ایمیلها و مکاتبات نمیشود.
همچنین بررسی اسناد منتشر شده از سوی ادوارد اسنودن، افشاگر امریکایی در دی ماه 1393 فاش کرد که مرکز ارتباطات دولتی انگلیس محتوای ایمیلهای خبرگزاریهای بی بی سی، رویترز، گاردین، نیویورک تایمز، لوموند، سان، انبیسی و واشنگتن پست را ذخیره کرده و به عنوان بخشی از یک برنامه آزمایشی در اینترانتِ این نهاد به اشتراک گذاشته است.
ادوارد اسنودن، پیمانکار پیشین آژانس امنیت ملی امریکا در ژوئن 2013 افشا کرد که آژانسهای اطلاعاتی این کشور به صورت گسترده از شهروندان جاسوسی میکند.
بر اساس بخشی از این اسناد طبقه بندی افشا شده، آژانس امنیت ملی امریکا، مکالمههای ضبط شده تلفنی میلیونها شهروند امریکایی و دیگر کشورهای جهان و همچنین رهبران سیاسی کشورهای دیگر را جمعآوری میکند.
برای اطلاع از تازه ترین اخبار ایران و جهان به کانال پرس تیوی فارسی در تلگرام بپیوندید.