به گزارش اداره کل امور بین الملل صدا و سیما، از میان 54 اثر راه یافته به بخش نهایی مسابقه اِی بی یو (ABU Prizes) امسال، تلهفیلم «سه ماهی» تولید سیما فیلم و گزارش خبری «نجات پلنگ» تولید صدا و سیمای مرکز لرستان، برنده جایزه نقدی و تندیس این مسابقه شدند.
همچنین در این مسابقه از برنامه رادیویی «آب و تاب» تولید رادیو تهران به دلیل اجرای اثرگذار محمد صالحعلا تقدیر به عمل آمد.
جوایز برگزیدگان نهایی جشنوارۀ «جوایز اِیبییو» در استانبول ترکیه اهداء شد.
مسابقۀ رادیویی و تلویزیونی «جوایز اِیبییو» هر ساله با بررسی تولیدات رادیویی و تلویزیونی رسانههای عضو اتحادیۀ رادیو و تلویزیونهای آسیا و اقیانوسیه، جوایز خود را همزمان با برگزاری مجمع عمومی این اتحادیه در آبان ماه به برگزیدگان اهداء میکند.
مستند «حیات در رگهای سرد» به کارگردانی فتحاله امیری نیز از آثار تلویزیونی بود که از صدا و سیمای ایران به فینال این جشنواره راه یافت.
مستند «کوخت» به کارگردانی رامتین بالف و برنامههای «رادیو محله» نیز از آثار رادیویی صدا و سیما بودند که در فینال حضور داشتند.
مستند رادیویی «23 نفر» از آثار شرکت صوتی تصویری سروش بود که به فینال این مسابقات راه یافت.
امور جشنوارههای بینالمللی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران آثار برگزیدۀ رادیو و تلویزیونی ایران را به این جشنواره ارسال کرد که از میان آنها شش عنوان برنامه تلویزیونی و پنج اثر رادیویی موفق به شرکت در این مسابقه شدند.
براساس اعلام جشنواره اِیبییو امسال حدود 250 اثر از آسیا، اقیانوسیه و سراسر جهان به دبیرخانۀ این جشنواره ارسال شده است که 154 از آنها تلویزیونی و 92 اثر رادیویی بودند.
این جشنواره شامل هفت بخش درام، مستند، سرگرمی، کودکان، گزارشهای خبر، ورزش و چشمانداز اِیبییو در بخش تلویزیونی و بخشهای درام، مستند، گزارشهای خبری، اطلاعیه خدمات اجتماعی، برنامههای تعاملی و برنامههای زنده در بخش رادیویی است.
آثار رادیویی و تلویزیونی از 23 کشور به بخش نهایی این جشنواره راه یافتند و به برندگان در هر بخش 2 هزار دلار و تندیس جشنواره اهداء شد.
هدف از برگزاری این مسابقات تشویق اعضا به تولید آثاری با سطح کیفی بالا در راستای ارتقای سطح فرهنگی و آموزشی و نیز ارتقای درک متقابل در میان کشورهای عضو است.
صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از اعضای دائم و فعال اتحادیه هر ساله در این رقابت شرکت کرده و به موفقیتهایی نیز دست یافتهاست.
اتحادیه رادیو و تلویزیونهای آسیا و اقیانوسیه با 274 عضو از 67 کشور جهان و پوشش بیش از 60 درصد جمعیت جهان، بزرگترین اتحادیه رادیو و تلویزیونی جهان محسوب میشود.