شرکتهای تولید کننده سوسیس و کالباس و دیگر فرآوردههای گوشتی حاوی مواد نگهدارنده گزارش وزارت بهداشت جهانی درباره سرطان زا بودن این محصولات و گوشت قرمز را مضحک خواندند.
شرکت فرآوردههای گوشتی شمال امریکا این گزارش را «جنجال بر انگیز» توصیف کرده است.
این شرکت در بیانیهای افزود دسته بندی کردن این نوع فرآورده های گوشتی به عنوان محصولات سرطان زا در حالی صورت میگیرد که مطالعات متعدد هیچ ارتباطی میان این فرآوردههای گوشتی و سرطان زا بودن آنها نشان نداده است.
شرکت فرآورده های گوشتی «هورمل فود» نیز اعلام کرد در این گزارش به مزایای استفاده از گوشت قرمز که مواد غذایی مهمی از جمله مقادیر فراوانی پروتئین را در بر میگیرد، اشاره نشده است.
سازمان جهانی بهداشت میگوید که مصرف گوشتهای فرآوری شده مانند بیکن، سوسیس، کالباس و ژامبون، باعث بروز سرطان میشود.
در گزارشی که این سازمان منتشر کرده، آمده است که مصرف ۵۰ گرم گوشت فرآوری شده در روز میتواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را تا ۱۸ درصد افزایش دهد.
گوشتهای موسوم به فرآوری شده به آن دسته از فرآوردههای گوشتی اطلاق میشود که از طرق مختلف مانند دودی و یا نمک سود کردن و یا افزودن مواد نگهدارنده مدت مصرف آنها افزایش مییابد و یا مزه آنها تغییر میکند.
براساس این گزارش، این تغییرات و افزونهها است که خطر ابتلا به سرطان را افزایش میدهد.
گزارش مقامات سازمان بهداشت جهانی پس از تحقیقات انجام شده از سوی آژانس بینالمللی تحقیق در مورد سرطان که وابسته به این نهاد است و بر اساس شواهد علمی در دسترس آنها تهیه شده است.