مجارستان ادعای کرواسی را مبنی بر اینکه این دو کشور عضو اتحادیه اروپا بر سر روش مقابله با بحران پناهندگی به توافق رسیده اند، رد کرد و گفت زاگرب «در روز روشن دروغ میگوید».
پیتر زیجارتو وزیر خارجه مجارستان روز شنبه در کنفرانسی مطبوعاتی عنوان کرد: «[کرواسی] بجای آنکه صادقانه تجهیزات لازم را در اختیار مهاجران قرار دهد آنها را مستقیم به مجارستان فرستاد. این چه نوع همبستگی اروپایی است؟»
وی زاگرب را متهم به «نقض حاکمیت مجارستان» کرد و گفت کرواسی به مهاجران اجازه میدهد وارد کشور و مرزهای مجارستان شوند.
این اظهارات در حالی بیان شد که وسنا پوزیک وزیر خارجه کرواسی اعلام کرد بوداپست و زاگرب توافق کرده اند به پناهجویان «آسیب پذیر» اجازه دهند از مرزهای این دو کشور عبور کنند.
بوداپست صبح امروز از کرواسی به دلیل عدم توانایی در محافظت از مرزهای خارجی اتحادیه اروپا در برابر هجوم پناهجویان انتقاد کرد.
سخنگوی دولت مجارستان با اشاره به اینکه کرواسی «به صورت مستمر» پناهجویان را به سمت مجارستان هدایت می کند، تصریح کرد: «کرواسی باعث سرافکندگی نه تنها مجارستان بلکه اتحادیه اروپاست و تمام تعهدات قانونی خود را زیر پا گذاشته است».
این در حالی است که مشاور امنیتیِ ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان گزارش داد کرواسی روز جمعه به 8 هزار پناهجو اجازه ورود داده است.
نخست وزیر کرواسی همچنین روز شنبه خاطرنشان کرد: «هیچ توافقی با مجارستان در کار نبوده است» و افزود زاگرب با هدایت پناجویان به مرزهای بوداپست، این کشور را «مجبور کرد» آنان را راه دهد.
او وعده داد کرواسی سیاست خود در خصوص پناهجویان را تغییر نخواهد داد.
میلانوویچ همچنین روز جمعه اعلام کرد پناهجویان می توانند از مرز کرواسی برای عزیمت به سمت غرب بهره بگیرند؛ وی ادامه داد اما این بدان معنا نیست که می توانند در این کشور بمانند.
وی جمعیت پناهجویان را خطاب قرار داد و گفت: «کرواسی از شما استقبال میکند؛ میتوانید از کرواسی بعنوان مسیر عبوری بهره بگیرید. اما نه برای ماندن. دلیل آن هم این نیست که ما از شما خوشمان نمی آید بلکه این است که اینجا مقصد نهایی شما نیست».
مجارستان به اتخاذ موضع سختگیرانه در خصوص پناهجویان معروف است؛ موضعی که گروههای حقوق بشر و جامعه بین الملل را برافروخته است.
کمیساریای عالی سازمان ملل روز جمعه دولت بوداپست را به دلیل رفتار نادرست با پناهجویان محکوم کرد.
مجارستان، مرز عبوریِ هزاران پناهجو از کشورهای جنگ زده خاورمیانه و آفریقاست که تلاش می کنند خود را به غرب اروپا برسانند.
بر اساس پیش بینی سازمان ملل شمار پناهجویانی که به سمت اروپا در حرکتند در آیندهای نزدیک افزوده خواهد شد.
در بیانیه این سازمان جهانی آمده: «سازمان ملل پیش بینی می کند در سال 2015، حدود 400 هزار پناهجوی جدید از طریق دریای مدیترانه و به مقصد اروپا خواستار پناهندگی باشند. ممکن است این تعداد در سال 2016، به 450 هزار نفر یا بیشتر هم برسد».