در حالی که گزارشهای اولیه از حصول توافق میان دولت و شورشیان در سودان جنوبی خبر میداد، گزارشهای منتشره از امتناع دولت این کشور از امضای این توافق پرده برداشته است.
خبرهای اولیه حکایت از آن داشت که دولت و شورشیان در سودان جنوبی ساعاتی پیش از پایان ضرب الاجل تعیین شده برای اعمال تحریمهای بین المللی علیه این کشور، توافقنامه صلح امضا کردند.
همچنین خبرگزاری فرانسه گزارش داد، این توافق را ریک ماچار رئیس شورشیان و پاگان اموم دبیر کل حزب حاکم در سودان جنوبی امضا کردند. سالوا کییر رئیس جمهوری سودان جنوبی که تصاویری از دست دادن و توافق وی با ماچار منتشر شده است، نظارهگر روند امضای این توافق بود.
اما پس از گذشت ساعاتی، یکی از میانجیهای این مذاکرات از امتناع دولت سودان جنوبی از امضای این توافق با شورشیان خبر داد و گفت طرفهای مذاکره پس از 15 روز به میز مذاکره باز خواهند گشت.
اگرچه ریک ماچار گفت وی توافق را امضا کرده است و از سالوا کییر نیز خواست تا این توافق را امضا کند.
ماچار گفت: «این فرصتی برای ما به منظور پایان دادن به جنگ بود.»
وی افزود: «ما از رئیس جمهور کییر میخواهیم در مواضع خود بازنگری کند» تا بتوانیم به توافق برسیم.
این میانجی که در این گزارش نامی از وی ذکر نشده است، گفت پاگان اموم دبیر کل حزب حاکم در سودان جنوبی نماینده دولت این کشور محسوب نمیشود و امضای وی برای نهایی شدن توافق کافی نیست.
کییر که ناظر بر روند امضای توافق بود، از ابتدای مذاکرات هشدار داده بود، به خاطر اختلاف و شکاف در میان نیروهای شورشی، نمیتوان توافق صلح معتبری امضا کرد.
پیتر گادت از فرماندهان نیروهای شورشی و شماری از فرماندهان کلیدی شورشیان هفته گذشته ماچار را به تلاش برای کسب قدرت متهم کرده و گفته بودند آنها این توافق را به رسمیت نخواهند شناخت.
کییر صبح دوشنبه گفته بود: «صلحی که پایدار نباشد را نمیتوان امضا کرد.»
جامعه بین المللی تهدید کردهاند در صورتی که توافق تا پایان امروز حاصل نشود و اختلافها کنار گذاشته نشود، احتمالا سودان جنوبی با اعمال تحریمهایی تنبیه میشود.