در آستانه رای گیری در پارلمان یونان درباره توافق میان آتن و وام دهندگان بین المللی برای دریافت سومین بسته نجات اقتصادی، یونانیها علیه سیاستهای ریاضتی تظاهرات کردند.
شرکت کنندگان در این تظاهرات مسالمت آمیز که پنج شنبه در آتن، پایتخت یونان برگزار شد، علیه این توافق شعار سردادند. یونانیها میگویند توافق برای دریافت سومین بسته نجات اقتصادی بر تمام بخشهای جامعه تاثیر منفی خواهد گذاشت.
این تظاهرات هم زمان با بحث کمیته پارلمانی یونان درباره مفاد لایحه دریافت بسته سوم نجات اقتصادی در بامداد روز پنج شنبه برگزار شد. بنابر گزارشها بعید است رای گیری درباره این لایحه تا ساعات اولیه روز جمعه برگزار شود.
الکسیس سیپراس، نخست وزیر یونان خواهان برگزاری این نشست اضطراری با هدف رای گیری درباره این لایحه شده بود .
یوکلید ساکالوتوس، وزیر دارایی یونان گفت: «باید فردا پس از تصویب این توافق (از سوی پارلمان) به یوروگروپ (نشست وزیران دارایی کشورهای حوزه یورو) بروم.»
وزیران دارائی حوزه یورو قرار است جمعه به منظور بحث درباره این توافق در بروکسل گردهم آیند و درباره پیش نویس این توافق که پس از هفتهها مذاکره میان آتن و وام دهندگان بین المللی حاصل شد، رای گیری کنند.
آتن سرانجام روز سه شنبه با وام دهندگان بین المللی (صندوق بین المللی پول، بانک مرکزی اروپا و کمیسیون اروپایی) بر سر بسته نجات اقتصادی به ارزش 86 میلیارد یورو (حدود 95 میلیارد دلار) به توافق رسید. این طرح برای تایید نهایی به پارلمان یونان ارائه شده است.
موافقت سیپراس با درخواستهای وام دهندگان بینالمللی از جمله اجرای اصلاحات سخت اعتراضات مخالفان در داخل این کشور را موجب شده است. دولت چپ گرای سیپراس با وعدههای مخالفت با سیاستهای ریاضتی بر سر کار آمد.
توافق برای دریافت بسته سوم نجات اقتصادی مستلزم تایید وزیران دارائی حوزه یورو از جمله آلمان است . این در حالی است که آلمان درباره دستیابی به این توافق با هدف حل و فصل بحران بدهی آتن ابراز تردید کرده است.
وزیر دارائی آلمان روز چهارشنبه گفت برای بررسی توافق کمک مالی بینالمللی که میان یونان و طلبکاران این کشور به دست آمده است، هنوز به وقت بیشتری نیاز دارد.
برلین ، اصلیترین وام دهنده به یونان است و بنابراین موافقت آن با اعطای بسته جدید نجات اقتصادی به آتن با هدف بازپرداخت 3.2 میلیارد یورور ( 3.5 میلیارد دلار) بدهی به بانک مرکزی اروپا تا ضربالاجل تعیین شده ( 29 مرداد) ضرورت دارد.
این در حالی است که نتایج پژوهش و ارزیابی که موسسه غیرانتفاعی لایبنیتز( Leibnitz) اخیرا منتشر کرد نشان میدهد آلمان از بحران بدهی یونان 100 میلیارد یورو سود برده است.
آتن در 5 سال اخیر تاکنون دو بسته نجات اقتصادی به ارزش 240 میلیارد یورو (272 میلیارد دلار) دریافت کرده است.