News   /   آمريکا

«امریکا قصد دارد حملات سایبری چین را تلافی کند»

دولت امریکا قصد دارد «حملات سایبری» اخیر چین را تلافی کند.

براساس یک گزارش، دولت باراک اوباما، رئیس جمهور امریکا مصمم است سرقت و افشای اطلاعات خصوصی بیش از 20 میلیون امریکایی با استفاده از پایگاه‌های اطلاعاتی واشنگتن که دولت چین را عامل آن‌ها می‌داند، تلافی کند.

با این وجود نیویورک تایمز روز جمعه (9 مرداد) با انتشار گزارشی اعلام کرد کاخ سفید هنوز دربارۀ چگونگی تلافی این اقدام دولت چین بدون دامن زدن به یک جنگ سایبری فزاینده تصمیم‌گیری نکرده است.

این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که دولت اوباما به این نتیجه رسید که حملۀ هکرها به «دفتر مدیریت کارکنان» از نظر حجمی آنقدر گسترده بوده است که توسل به فعالیت‌های معمولی برای برخورد با پرونده‌های جاسوسی سنتی در مورد آن کاربردی ندارد.

مقام‌های اطلاعاتی امریکا در یک رشته نشست‌های محرمانه تلاش کرده‌اند از میان گزینه‌های موجود تعدادی را انتخاب کنند؛ گزینه‌هایی که از واکنش‌های نمادین نظیر اعتراضات دیپلماتیک یا اخراج ماموران معروف چین در امریکا تا اقدامات چشمگیرتر را دربرمی‌گیرد.

تدابیر چشمگیرتر، شامل عملیات تلافی‌جویانه با هدف سرقت یا افشای اطلاعاتی از پکن می‌شود که ارزش آن برای چین به اندازۀ ارزش فایل‌های محرمانه دفتر مدیریت کارکنان برای واشنگتن باشد.

اما برخی مقامات دست‌اندرکار در مباحث مربوط به واکنش به این حملۀ سایبری، بیم آن را دارند که هر گونه اقدام متقابل امریکا ممکن است به افزایش درگیری سایبری بین دو کشور منجر شود.

یک مقام ارشد دولت امریکا که در این گفت‌وگوها شرکت دارد و خواست نامش فاش نشود در این باره گفت: «یکی از نتایجی که ما به آن دست یافتیم این است که باید در واکنش‌های‌مان جنبۀ عمومی قضیه را بیشتر در نظر بگیریم و یکی از دلایل این اقدام نیز بازدارندگی است.»

وی افزود: «ما باید در آنچه که دشمنان‌مان در فضای سایبری انجام می‌دهند اختلال ایجاد و مانع‌تراشی کنیم و این یعنی شما برای یک واکنش مقتضی به یک طیف کامل از ابزار نیازمندید.»

وزارت دادگستری امریکا ممکن است علیه مقامات و سازمان‌های چینی که به نظر می‌رسد در این سرقت اطلاعات دست داشتند اقدام قانونی انجام دهد درست مانند سال گذشته که 5 مقام نظامی چین به اتهام سرقت مالکیت معنوی شرکت‌های امریکایی تحت تعقیب قضایی قرار گرفتند.

با این وجود بسیاری از مقامات امریکایی این مجازات را نمادین می‌دانند چرا که تا زمانی که این 5 چینی به امریکا یا یکی از کشورهای متحد نزدیک واشنگتن سفر نکنند هیچ‌یک از آنان تحت تقیب قضایی قرار نگرفته و در امریکا محاکمه نمی‌شوند.

واشنگتن به طور رسمی پکن را به اجرای هک‌های اخیر متهم نکرده است اما تعدادی از مقامات امریکایی و محققان امنیت سایبری خصوصی در این کشور دولت چین را به دست داشتن در این حملات متهم کرده‌اند.

امریکا سال‌هاست که دولت و ارتش چین را به اجرای حملات کامپیوتری از جمله تلاش برای سرقت اطلاعات از دستگاه‌های فدرال متهم می‌کند.

چین این اتهامات را «غیرمسئولانه و غیرعلمی» خوانده و آن‌ها را رد کرده است.

پکن می‌گوید اتهامات واشنگتن علیه چین در مورد این حملات سایبری، ریاکارانه است چرا که اطلاعات فاش شده نشان می‌دهد امریکا خود فعال‌ترین کشور در زمینۀ جاسوسی سایبری علیه کشورهای دیگر به ویژه چین است.

 


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku