شورای امنیت سازمان ملل به اتفاق آرا به پیشنویس جمعبندی هستهای ایران و 1+5 رای مثبت داد.
در این نشست همه 15 عضو دائمی و موقت شواری امنیت به لغو تحریمهای سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی ایران رای دادند.
باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا در سخنانی از تصویب قطعنامه جمعبندی هستهای ایران و 1+5 در شورای امنیت تقدیر و ابراز امیدواری کرد که «مخالفان» داخلی در آمریکا به این موضوع توجه کنند.
وی همچنین ابراز امیدواری کرد که تائید این جمعبندی «پیام روشنی» باشد که قریب به اتفاق کشورها بپذیرند دیپلماسی «قدرتمندترین رویکرد ما برای کسب اطمینان از این مساله است که ایران به تسلیحات اتمی دست نخواهد یافت.»
قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل تمام کشورهای عضو سازمان ملل را موظف میکند تا برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را اجرا کنند.
بر اساس این قطعنامه، هنگامی که ایران به تعهدات خود عمل کند، تمام قطعنامههای قبلی شورای امنیت در ارتباط با برنامه اتمی ایران لغو میشوند.
در این قطعنامه آمده است اگر یکی از کشورهای 1+5 تخلفی را در برنامه هستهای ایران گزارش کند، کمیته مشترک 15 روز فرصت دارد اعاها را بررسی کند. در صورتی که این کمیته نتواند این ادعاها را تائید و موضوع را حلوفصل کند، ایران یا آمریکا میتواند موضوع را به هیات مشاوران ارجاع دهند و این هیات 15 روز دیگر فرصت خواهد داشت تا «دیدگاه غیرالزامآور» خود را صادر کند. سپس، کمیته مشترک 5 روز فرصت دارد تا دیدگاه هیات مشاوران را بررسی کند که این روند در مجموع 35 روز به طول میانجامد.
در قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل آمده است اگر کمیته مشترک وجود تخلف را تائید کند، باید تداوم لغو قطعنامههای پیشین در شورای امنیت رایگیری شود.
اگر شورای امنیت نتواند درباره این موضوع قطعنامهای صادر کند، تحریمهای پیشین شورای امنیت بار دیگر اعمال خواهد شد و هیچ یک از اعضای دائم نمیتواند با استفاده از حق وتوی خود از اعمال دوباره تحریمها جلوگیری کنند.