ارتش مصر میگوید طی 18 ماه گذشته حدود 1430 تونل زیرزمینی را بین این کشور و نوار تحت محاصرهی غزه تخریب کرده است.
در مجموع 1429 تونل مرزی که فلسطینیان ساکن غزه از آن برای آوردن مایحتاج خود به این منطقهی تحت محاصره استفاده میکردند، در این مدت تخریب شده است.
ارتش مصر یکشنبه (24 خرداد) مدعی شد «تروریستها و جنایتکاران» از این تونلها جهت قاچاق تسلیحات برای پیکارجویان شبهجزیرهی سینا استفاده میکردند.
با این وجود، برنامه جهانی غذا (WFP) فوریه 2014 در گزارشی اعلام کرد این تونلها از سال 2007 «مسیر تدارکاتی و تجاری اصلی ورود کالا به غزه محسوب میشدند.»
گزارش برنامه جهانی غذا میافزاید: «عملیات مصر برای بستن این تونلها که از جولای سال 2013 آغاز شد، اندک محرکهای باقیماندهی رشد اقتصادی در نوار غزه را از بین میبرد.»
تا کنون دهها نفر، اکثراً فلسطینی، جان خود را در جریان تخریب این تونلها که از زمان برکناری محمد مرسی، رئیس جمهور سابق مصر شدت یافته است، از دست دادهاند.
حدود یک میلیون و 800 هزار فلسطینی در نوار غزه که بزرگترین زندان رو بازِ جهان نامیده میشود و در محاصره هوایی، زمینی و آبی اسرائیل قرار دارد زندگی میکنند.
غزه از سال 2007 در محاصره رژیم اسرائیل قرار دارد و این امر علاوه بر افزایش فقر و بیکاری سطح رفاه زندگی مردم غزه را کاهش داده است.
بانک جهانی ماه مه گذشته اعلام کرد محاصره غزه از سوی اسرائیل 50 درصد از تولید ناخالص داخلی این منطقه کاسته و نرخ بیکاری را به 43 درصد که بالاترین نرخ بیکاری در جهان است رسانده است.
بانک جهانی همچنین اعلام کرد نرخ بیکاری میان جوانان ساکن غزه به طرز هشدار دهندهای افزایش یافته و تا پایان سال 2014 به بیش از 60 درصد رسیده است.
پ ک ف/م ح