حزب الله لبنان اعلام کرده است که در جنگ علیه گروه تروریستی داعش پیروز است و اعضای خود را در جنگ علیه تروریسم با انگیزه به پیش می راند.
مجله فارین پالیسی در گزارشی با اشاره به این مواضع حزب الله در جنگ علیه تروریسم نوشت در چند هفته اخیر حزب الله موفق شده است در مناطق مرزی لبنان با سوریه به ویژه قلمون به پیروزی هایی دست یابد. مبارزان حزب الله به تازگی در این مناطق پادگان آموزشی جبهه النصره و دیگر مواضع این گروه را تحت کنترل گرفته و منطقه را از وجود تروریست ها پاکسازی کرده اند.
بنا بر این گزارش، یکی از فرماندهان حزب الله گفته است: «آنها (تروریست ها) به گونه ای می جنگند که گویی چیزی برای از دست دادن ندارند اما سلاح ما اراده، اشتیاق و اعتقاد ما است.»
فارین پالیسی نوشت قلمون تنها میدان نبرد کنونی حزب الله نیست. این جنبش شیعه در سوریه و عراق حضوری فعال دارد و در کنار ارتش و نیروهای طرفدار دولت سوریه در سراسر این کشور مبارزه می کند. حزب الله در عراق «کمیته های مردمی» و مبارزان محلی را آموزش می دهد.
در این گزارش آمده است تحولات چشمگیر اخیر در خاورمیانه باعث شده است جنبش مقاومت حزب الله به عنوان گروهی لبنانی که تنها علیه اشغالگری اسرائیل می جنگید رشد کند و به عنوان بازیگری منطقه ای درگیر مبارزاتی فراتر از مرزهای لبنان شود. رهبران این گروه در حال حاضر مبارزات خود را چیزی فراتر از جنگ با تروریسم و افراط گرایان مورد حمایت خارجی می دانند و حفاظت از افراد با هر مذهبی را در سراسر منطقه بر خود لازم می دانند.
نواف موسوی، نماینده حزب الله در پارلمان لبنان در مصاحبه با فارین پالیسی گفت: «ما در حال کشتن تروریست ها و همچنین محافظت لبنان و روستاهای منطقه از تروریست هایی هستیم که در سراسر عراق و سوریه مرتکب قتل عام شده اند.»
این سخنان موسوی در راستای اظهارات دیگر مقامات حزب الله است که مداخله خود در سوریه را به عنوان بخشی از وظیفه این جنبش برای محافظت از لبنان در برابر بی ثباتی فزاینده در منطقه توصیف می کنند.
موسوی با اشاره به اینکه حزب الله و متحدانش تنها با افراط گرایانی مانند جبهه النصره و داعش نمی جنگند امریکا را به «کمک فعال» به گروه هایی که با حزب الله می جنگند متهم کرد.
نماینده حزب الله در پارلمان لبنان تاکید کرد: «به نظر می رسد دولت آمریکا واقعا نمی خواهد با تروریسم مبارزه کند در عوض از سازمان های تروریستی به منظور اعمال فشار بر دشمنان سیاسی خود بهره می برد. متاسفانه این بازی دوگانه تنها طول عمر تروریسم را افزایش می دهد.»
این گزارش می افزاید اگرچه حزب الله حضور محدود خود در سوریه را برای حفاظت از زیارتگاه های مذهبی و دفاع از مناطق مرزی میان لبنان و سوریه آغاز کرد اما نقش خود را در ماه های اخیر به طور قابل توجهی افزایش داده است.
با وجود اینکه هیچ آمار رسمی درباره تعداد تلفات احتمالی حزب الله در این درگیری وجود ندارد اما منابع نزدیک به این جنبش اعلام کرده اند 600 تا 800 تن از اعضای حزب الله طی چهار سال گذشته کشته شده اند.
با این حال موسوی با اعتماد به نفس در مورد جنگ سوریه سخن می گوید و تاکید دارد که «در حال حاضر از هر گونه بحث در مورد سقوط بشار اسد، رئیس جمهور سوریه عبور کرده ایم و حزب الله قوی تر از همیشه است.»
وی همچنین در مورد شکست های اخیر در جبهه سوریه به ویژه پیشروی های داعش در شهر پالمیرا افزود: «ما پیشتر نیز [مناطقی] را از دست دادیم اما آنها را پس گرفتیم.»
این نماینده حزب الله تمایلی به ارائه آمار و ارقام در مورد شمار نیروهای حزب الله ندارد اما گفت که تعداد این نیروها از زمان جنگ سال 2006 علیه اسرائیل به طور قابل ملاحظه ای افزایش یافته است.
موسوی با اشاره به افزایش تهدید ستیزه جویان افزود حزب الله درخواست هایی از برخی اقشار جامعه لبنان برای کمک به آموزش آنها دریافت کرده است. اگر چه این جنبش شیعی مورد حمایت ایران است اما کمیته های مردمی با فرقه های مختلف را در امتداد مرز لبنان آموزش می دهد و همین کار را هم در سوریه انجام می دهد.
وی با اشاره به برخی حمایت های خارجی از «مخالفان میانه رو» در سوریه تاکید کرد: «ما در نبردی طولانی هستیم و تا پایان راه باید استقامت کنیم. مخالفان میانه رو فقط توهم است و گزینه انتخابی بین اسد یا سازمان های تروریستی است.»
ع م / م ب