انتقاد از بی‌توجهی فیفا به وضعیت کارگران در قطر

کارگران ساختمانی مهاجر در قطر (عکس از AFP)

یک سازمان بین‌المللی از بی‌توجهی فیفا به وضعیت بد کارگران ساختمانی که برای ساخت ورزشگاه‌های جام جهانی فوتبال 2022 قطر به این کشور مهاجرت کرده‌اند، انتقاد کرد.

کنفدراسیون بین‌المللی اتحادیه کارگری که بزرگ‌ترین اتحادیه کارگری جهان است از شرکت‌های حامی مالی فیفا همچون کوکاکولا، ویزا و مک‌دونالد، خواسته است با استفاده از موقعیت خود از بدرفتاری کارفرمایان قطری با صدها هزار کارگر مهاجر جلوگیری کنند.

 این در حالی است که حامیان مالی فیفا این قدرت را دارند تا بر این کنفدارسیون و دولت قطر برای بهبود شرایط بد کارگران ساختمانی در این کشور عربی فشار وارد کنند.

شهران باروو، دبیر کل  کنفدراسیون بین‌المللی اتحادیه کارگری، قطر را «دولتی برده‌دار» دانست و گفت فیفا از آن آگاه است. به گفته او «فیفا می‌تواند این موضوع را حل کند. این موضوع به فقر ارتباطی ندارد، بلکه ریشه آن در حرص و طمع است. اگر فیفا جدی بود، می‌توانست این روند را تغییر دهد.»

باروو با اشاره به شرایط بد کار، استانداردهای پایین محل سکونت کارگران و بدرفتاری کارفرمایان در قطر، فیفا را متهم کرد که از صحبت کردن درباره معیارهای حقوق بشر در ورزش که نهادهای بین‌المللی ورزشی از جمله کمیته بین‌المللی المپیک آن را تعریف کرده‌اند، خودداری می‌کند.  

خانم باروو گفت اگر فیفا به حقوق کارگران بر اساس معیارهای بین‌المللی کار عمل کند، آن‌گاه به حقوق کارگران احترام گذاشته می‌شود.  

این در حالی است که مقام‌های قطر به تازگی تیمی از خبرنگاران را هنگام تهیه گزارشی از وضعیت کارگران ساختمانی پروژه‌های ساخت ورزشگاه‌های جام جهانی 2022 دستگیر کردند.

فیفا اعلام کرد تحقیقات درباره بازداشت چهار کارمند شبکه بی‌بی‌سی که به دعوت رسمی دفتر نخست وزیر قطر به این کشور سفر کرده بودند، آغاز شده است. دفتر نخست وزیر قطر این افراد را برای دیدار رسمی از اقامتگاه‌های جدید کارگران ساختمانی مهاجر دعوت کرده بود.  

نظام «کفاله» در قطر مورد انتقادهای بین‌المللی است و از آن به عنوان برده‌داری مدرن نام برده می‌شود. بر اساس نظام کفاله، کارفرمایان قطری می‌توانند از تغییر شغل کارگران یا حتی خروج آن‌ها از کشور جلوگیری کنند.

سازمان‌های فعال حقوق بشر همواره قطر را به اهمال در اصلاح قوانین کار متهم و تاکید می‌کنند تحقیقات کافی درباره اثرات ساعت‌های کاری طولانی مدت در در دمای هوای اغلب بیش از 50 درجه سانتیگراد انجام نشده است.   

بر اساس گزارش روزنامه گاردین، در سال 2014 به طور میانگین هر دو روز یک کارگر نپالی در پروژه‌های احداث زیرساخت‌های جام‌ جهانی قطر جان خود را از دست داد. این آمار شامل کارگران هندی، سریلانکایی و بنگلادشی نمی‌شود که در این مدت جان خود را از دست دادند.  

در این گزارش آمده است یک میلیون و 400 هزار کارگر مهاجر در قطر کار می‌کنند که حدود 400 هزار نفر آن‌ها نپالی هستند.

م ف/ ح ر ب


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku