دبیر کل سازمان ملل از طرح های اخیر تل آویو در گسترش غیرقانونی شهرکهای اسرائیلی در مناطق اشغال شده فلسطین به شدت انتقاد کرده است.
سخنگوی دبیر کل سازمان ملل ، روز جمعه (25 اردیبهشت) در بیانیه ای از «انتقاد شدید» بان کی مون از گسترش فعالیت شهرک سازی اسرائیل در کرانه اشغال شده باختری و شرق بیت المقدس خبر داد که بر اساس این بیانیه «در سه نوبت در سه هفته متوالی گذشته» تکرار شده است.
دبیر کل سازمان ملل در این بیانیه بار دیگر روند شهرک سازی اسرائیل را « طبق قوانین بین المللی غیرقانونی» دانست و از تل آویو خواست «به خاطر صلح و دستیابی به یک توافق نهایی درست، این گونه تصمیمات را لغو و متوقف کند.»
بان کی مون همچنین تصریح کرد: « جامعه بین الملل این گونه اقدامات یک جانبه را به رسمیت نخواهد شناخت و این که وضعیت بیت المقدس را فقط از طریق گفت و گو می توان حل و فصل کرد.»
بان کی مون در حالی از شهرک سازی رژیم اسرائیل در سرزمین های فلسطین انتقاد کرد که «وزارت مسکن اسرائیل» یک روز قبل از آن برای ساخت و ساز 85 واحد شهرک نشین در پنج کیلومتری شمال غرب شهر اشغال شده القدس و همچنین برای ساخت 1500 اتاق هتل در منطقه جبل المکبر در این شهر، مناقصات جدیدی را اعلام کرد.
رژیم تل آویو همچنین هفتم ماه می با ساخت 900 واحد مسکونی غیرقانونی در شرق بیت المقدس موافقت کرد که خشم و انتقاد اتحادیه اروپا را در پی داشت.
اتحادیه اروپا روز شنبه (19 اردیبهشت) با صدور بیانیه از سیاست اسرائیل در گسترش شهرکهای غیرقانونی در سرزمینهای اشغال شدهی فلسطین انتقاد کرد و طرح های شهرک سازی این رژیم را مانعی برای روند به اصطلاح صلح میان تل آویو و فلسطینیها دانست.
این در حالی است که اسرائیل پیش از این طرح ساخت صدها واحد مسکونی شهرک نشین را در همین منطقه در بیت المقدس اعلام کرده است ، اما روند ساخت و ساخت بر مبنای تاکید کمیته برنامه ریزی بر لزوم ساخت جاده های جدید پیش از اجرای طرح مسکن سازی، به تعویق افتاده است.
اسرائیل در حالی به يهوديسازي و گسترش شهرکهاي اسرائیلی در بيتالمقدس ادامه می دهد که جامعه بین الملل شهرک های صهیونیستی را در سرزمینهای اشغال شده فلسطین غیرقانونی می داند.
بیش از نیم میلیون اسرائیلی در بیش از 120 شهرکیهودینشین که اسرائیل بعد از جنگ 1967 و اشغال سرزمینهای فلسطینی در کرانه باختری و شرق بیتالمقدس ساخته است، سکنی گزیدهاند.
فلسطینیها به دنبال تشکیل کشوری مستقل در سرزمینهای کرانه باختری، شرق بیتالمقدس و نوار غزه هستند و بر عقبنشینی اسرائیل از سرزمینهای اشغالشده فلسطین در «جنگ شش روزه 1967» تاکید دارند.
این در حالی است که تلآویو از بازگشت به مرزهای 1967 امتناع کرده و از بحث و گفتوگو درباره موضوع قدس اجتناب میکند.
ن م/ د ب