News   /   آفريقا

سازمان ملل: فرار 100 هزار نفر از جنگ در سودان جنوبی

خشونت در سودان جنوبی صدهزار نفر را وادار کرد خانه های خود را ترک کنند.

سازمان ملل جمعه (18 اردبیهشت) گزارش داد در پی هفته‌ای خونین در «یونیتی» ایالت نفت خیز شمال سودان جنوبی، 100 هزار نفر از مردم این محل را ترک کرده‌اند. 

این دور از ناآرامی‌ها از خشونت بارترین درگیری‌های 17 ماه جنگ در این کشور حکایت دارد.

توبی لَنزِر معاون رییس امداد سازمان ملل در سودان جنوبی اظهار داشت «از ابتدای ماه مه، عملیات نظامی در جنوب بِنتیو واقع در ایالت یونیتی 100 هزار نفر را بی خانمان کرده است.»

او در ادامه گفت: «مردم به هیچ عنوان نباید صدمه ببینند. بخصوص اینکه نباید هدف حمله قرار گیرند و یا وادار به ترک خانه هایشان شوند.»

این جنگ در دسامبر 2013 اغاذ شد، زمانی که سالوا کِر رییس جمهور این کشور ریک مچار، معاون برکنار شده خود را به اقدام برای کودتا متهم کرد. 

این خشونت که شکل فرقه‌ای به خود گرفت و چندین گروه مسلح را درگیر کرد، جان ده‌ها هزار نفر را در جوان ترین کشور جهان گرفته است. سودان جنوبی، در سال 2011 از سودان تفکیک و مستقل شد.

بنا به گزارش سازمان ملل، بحران کنونی بیش از نیمی از جمعیت 12 میلیون نفری کشور را در مضیقه و نیازمند کمک های انسان دوستانه قرار داده و 2.5 میلیون نفر را نیز در با کمبود شدید مواد غذایی مواجه کرده است.   

نیروهای دولتی رییس جمهور و نیز مبارزان حامی مچار هر دو به جنایات گسترده از جمله قتل، تجاوز جنسی و سربازگیری از کودکان متهم هستند

لَنزِر گفت شدیدترین درگیری‌ها اطراف روستاهایی در امتداد سنگرهای سیّار اتفاق افتاد که در بِنتیو در جنوب ایالت یونیتی واقع شده است. این محل زمانی از مناطق غنی و نفت خیز به شمار می‌رفت.

او در ادامه گفت: «شهروندانِ ساکن داخل و اطراف مناطقی از جمله گیت، گُپ و نیالدو بیشترین آسیب را در این درگیری‌ها متحمل شده‌اند و برای نجات از این وضعیت خانه های خود را ترک کردند.»

«جنگ در بحبوحه فصل کشت رخ داد، زمانی که لازم است مردم با آرامش خاطر رفت و آمد کنند و به پرورش محصولات خود بپردازند.»

بی خانمان شدن بیش از 100 نفر از مردم در سودان جنوبی در پی درگیری ها

بیش از دو میلیون شهروند سودان جنوبی بواسطه ی جنگ وطن خود را ترک کرده که دست کم 520 هزار نفر از آنان به کشورهای همسایه از جمله اِتیوپی، سودان، کِنیا و اوگاندا پناهنده شدند.

لَنزِر گفت امدادگران نتوانستند به مناطقی که متحمل بیشترین خسارت شده اند دست یابند.

وی عنوان کرد: «نمایندگان سازمان ملل و دستیارانشان بدون فوت وقت تلاش می کنند به مناطق ایالت یونیتی دسترسی یابند تا بتوانند نیازهای مردم آسیب دیده را ارزیابی و به آن رسیدگی کنند».

لَنزِر از هر دو طرف خواست «نوع دوست، منصف و بی طرف» باشند و اجازه دهند کمک های انسان دوستانه به مناطق نیازمند برسد.

ا ف / م ص/ ک ا   

 

 

 


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku