بیژن زنگنه وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران میگوید برای احیا و نوسازی زیرساختهای انرژی، تهران قصد دارد تا سال 2022 بیش از 180 میلیارد دلار در این بخش سرمایه گذاری کند.
زنگنه روز پنج شنبه (17 اردیبهشت) در سخنانی در اجلاس امنیت انرژی 2015 در برلین با تاکید بر این که ایران همواره یک تامین کننده قابل اعتماد انرژی بوده است، ابراز امیدواری کرد که کشورمان بتواند به بازارهای جدید نفت و گاز در منطقه پیرامونی و نیز در آسیا و اروپا دسترسی پیدا کند.
تحریمهای آمریکا و اروپا موجب شده است تا صادرات نفت ایران به حدود یک میلیون بشکه در روز کاهش یابد.
وزیر نفت گفت تولید نفت ایران دستکم باید به سطح پیش از تحریمها یعنی چهار میلیون بشکه در روز برسد.
زنگنه تصریح کرد: «برای رسیدن به این هدف بین هفت تا هشت ماه و در نهایت برای رسیدن به سطح تولید پنج میلیون و 700 هزار بشکه در روز به حدود سه سال زمان نیاز داریم.»
زنگنه افزود: «برای ایران به عنوان کشوری که سومین یا چهارمین ذخایر بزرگ نفت جهان را دارد، قابل قبول نیست که به اندازه جمهوری آذربایجان نفت صادر کند.»
زنگنه همچنین گفت: «لازم است که همه تحریمهای مالی و نفتی برداشته شود؛ مردم ما باید درک کنند که زمان خصومت به پایان رسیده است.»
وی در ادامه تاکید کرد: «آن چه پس از لغو تحریمها اهمیت دارد این است که ما سهم خود از بازار جهانی را بار دیگر به دست آوریم.»
زنگنه روز پنج شنبه همچنین با تعدادی از مقامات آلمان از جمله سیگمار گابریل وزیر انرژی این کشور دیدار و گفتگو کرد.
همچنین زنگنه قرار است با برخی شرکتهای بزرگ انرژی از جمله زیمنس، لینده و لورگی درباره آزادی تجهیزات الانجی ایران و موارد توقیف شده از سوی شرکتهای آلمانی براساس رژیم تحریمهای اروپایی گفتگو کند. این سه شرکت سابقه دو دهه همکاری در پروژه عظیم پارس جنوبی در ایران را دارند.
شرکت لینده ساخت تجهیزات تبدیل گاز به مایع برای تاسیسات الانجی ایران را انجام داده است. به گفته علی رضا کاملی مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران، این شرکت آلمانی روند ساخت تاسیسات را تکمیل کرده اما به خاطر تحریمها، از تحویل آن امتناع کرده است.
به گفته زنگنه، آلمان شریک مهم انرژی ایران در صنایع نفتی، پتروشیمی و پالایشگاهی پیش از تحریمها بوده است.
م ر/م ب