عفو بین الملل از پیشینه تاریک پادشاهی عربستان سعودی در رعایت حقوق بشر انتقاد کرد

تصویری از شرکت کنندگان در اعتراضی که به سازماندهی عفو بین الملل برای آزادی فوری رائف بدوی، وب لاگ نویس عربستان سعودی در مقابل سفارت این کشور در لاهه برگزار شد. (15 ژانویه 2015، تصویر از AFP)

سازمان عفو بین الملل از پیشینه تاریک عربستان سعودی در رعایت حقوق بشر انتقاد کرد و افزود نقض گسترده حقوق بشر در این کشور نفت خیز حتی با روی کار آمدن پادشاه جدید نیز بی وقفه ادامه یافته است.

فیلیپ لوتر، مدیر برنامه خاورمیانه و آفریقای شمالی در سازمان عفو بین الملل ، روز جمعه (11 اردیبهشت) اعلام کرد: « هر گونه امید مبنی بر این که پادشاهی ملک سلمان بن عبدالعزیز ممکن است وضعیت حقوق بشر در عربستان سعودی را بهبود بخشد، از بین رفته است.»

وی در ادامه از حاکم سعودی به خاطر عدم بهبود پیشینه تاریک حقوق بشر در عربستان انتقاد کرد و گفت ، ملک سلمان «رویکرد کنونی سرکوب گرانه علیه منتقدان دولت و فعالان صلح جو را که همچنان با تهدید و ارعاب و بازداشت خودسرانه مواجهند و با آنان همچون جنایت کاران برخورد می شود، پیش برده است.»

ملک سلمان 23 ژانویه 2015 میلادی ، بعد از مرگ ملک عبدالله بن عبدالعزیز السعود، برادر ناتنی وی که در سن 90 سالگی در گذشت، بر تخت پادشاهی عربستان سعودی تکیه زد.

سلمان بن عبدالعزیز آل سعود ، پادشاه عربستان سعودی

لوتر همچنین به «موج بی سابقه اعدام» در ماه های نخست حکومت ملک سلمان اشاره کرد و آن را «نشانه ای آشکار مبنی بر افزایش استفاده از مجازات اعدام» در این کشور دانست.

وی خاطر نشان کرد: «ملک سلمان باید بپذیرد که هیچ اصلاح واقعی یا تغییر مثبتی در حقوق بشر تحقق نمی یابد مگر این که مقامات فعالان صلح جو و اصلاح طلبان را با آغوش باز بپذیرند و به آنان گوش فرا دهند. تحت پادشاهی وی باید فضایی ایجاد شود که آزادی واژه ای مخوف نباشد و مردم عربستان سعودی بتوانند بدون ترس و واهمه از حقوق اساسی خود استفاده کنند.»

وی ادامه داد: "مقامات عربستان سعودی باید به استفاده از قوانین ضد تروریستی برای تروریست نامیدن فعالان صلح جوی حقوق بشر و پیگرد قضایی آنان پایان دهند. عدم توقف این روند فقط بذر ناآرامی های بیشتر را در این کشور پادشاهی می پَراکنَد.»

بنا به اعلام سازمان عفو بین الملل، حق آزادی بیان در سراسر عربستان سعودی به شدت محدود شده، تشکیل سازمان و گروه های حقوق بشر همچنان ممنوع است، هر گونه گردهم آیی مسالمت آمیز فعالان در مکان های عمومی همچنان غیرقانونی است و عیب و نقص های شدید نظام قضایی و دادگستری این کشور به قوت خود باقی است.

گروه های مدافع حقوق بشر نیز عربستان سعودی را از جمله کشورهای جهان می دانند که دارای بیشترین نرخ اعدام است.

تصویری از صحنه اعدام در یک مکانی نامعلوم در عربستان سعودی.

روحانیون نیز از ریاض به خاطر اعلام جرم، محکومیت و سپس اعدام مظنون ها بدون دادن هرگونه فرصت دفاع به آن ها، انتقاد کرده و مقامات سعودی را افرادی غیرمتمدن توصیف می کنند.

پادشاهی آل سعود همچنین به خاطر نقض حقوق زنان از جمله منع رانندگی بانوان بارها مورد انتقاد قرار گرفته است.

این در حالی است که مقامات عربستان سعودی همچنان از قبول درخواست گروه های بین‌المللی حقوق بشر برای لغو محرومیت زنان از حق رانندگی در این حکومت پادشاهی که برگزاری انتخابات در تاریخ آن نادر و بی سابقه بوده است، امتناع می کنند.

ن م/ د ب

 


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku