هم زمان با داغ شدن تنور رقابت های انتخاباتی در انگلیس، پرداختن به مسایل اجتماعی به ویژه مساله مهاجرت در صدر فهرست ستادهای احزاب سیاسی در این کشور قرار گرفته است .
اد میلیبند، رهبر حزب کارگر وعده داده است حزب وی نیروی ویژه ای را مسئول خواهد کرد تا با شرکتهایی که از مهاجران کم مهارت حمایت و روند پرداخت حقوق پایین به آنها را زیر سوال می برند، برخورد کند.. اما همان طوری که انتظار میرفت، رقبای وی در حزب محافظه کار با رد این مساله در عین حال پیشنهادی برای کمک به حل و فصل این مساله پیشنهاد ندادهاند. این درحالی است که احزاب دیگر مانند« لیبدمز» طرحهایی را برای تقویت دوره های کارآموزی در این زمینه ارائه داده است.
این در حالی است که کارشناسان این طرحها را سیاسی و با هدف جلب آرا رای دهندگانی می دانند که از عملکرد حزب کارگر در قبال مساله مهاجرت ناامید شدهاند.
لی جاسپر، از فعالان حقوق بشر در گفت و گو با پرس تی وی گفت: «واقعیت این است که رفاه و سعادت مهاجران در فهرست دغدغههای دولت انگلیس قرار ندارد.»
این فعال حقوق بشر خاطر نشان کرد طرحهایی مانند این با هدف رفع نگرانیهای رای دهندگان مهاجر ستیزی است که خواهان اعمال فشار بر مهاجرانی هستند که به ادعای آنها فرصتهای شغلی کارگران انگلیس را گرفتهاند.
جاسپر خاطر نشان کرد: «واقعیت این است که اگر کارگران مهاجر قرار باشد فردا شب انگلیس را ترک کنند در این صورت سازمان ملی بهداشت و درمان انگلیس فرو خواهد پاشید و هیچ غذا و سبزیجاتی بر سر سفرههای ما نخواهد بود و بسیاری از فروشگاهها و بخش خدمات عمومی تعطیل خواهد شد.»
این فعال با ابراز نگرانی شدید از روند نژادپرستانه درانگلیس یادآور شد: «زمانی که صحبت از رفتار با مهاجران در انگلیس به میان می آید باید بگویم انگلیس نیز مانند سایر کشورهای اروپایی مساله رفاه، حقوق بشر و رسیدگی به کیفیت زندگی مهاجران را در نظر نمی گیرد و علاوه بر این هیستری بیگانه ستیزی که در این کشور علیه جامعه مهاجران و مسلمانان وجود دارد شدیدترین موارد تبعیض و تعصب گسترده علیه جوامع مهاجر در این کشور را موجب شده است.»
جاسپر همچنین ضمن ابراز تردید درباره عملی بودن چنین طرحهایی خاطر نشان کرد بعید میدانم آنچه امروز حزب کارگر پیشنهاد داده است در بهبود روند بیگانه ستیزی و نژادپرستی که به بحث داغ سیاسی در اروپا و همچنین انگلیس تبدیل شده است، تاثیری داشته باشد.
ن ام/ م ح