دانشجویان و کارکنان «مدرسه مطالعات مشرق زمین و آفریقا» (سواس) در دانشگاه لندن در یک همهپرسی یک هفتهای با تحریم دانشگاهی اسرائیل موافقت کردهاند.
در رایگیری روز جمعه که شرکت در آن برای همه دانشجویان، دانشگاهیان و تیم مدیریتی دانشگاه آزاد بود، 73 درصد از شرکتکنندگان با کمپین تحریم اسرائیل موافقت و 27 درصد نیز مخالفت کردند.
از این افراد پرسیده شد آیا بر اساس دستورالعمل «کمپین فلسطینی تحریم دانشگاهی و فرهنگی اسرائیل» با پیوستن سواس به کمپین «بایکوت، سرمایه زدایی و تحریم» برای وضع تحریم دانشگاهی علیه اسرائیل موافقند یا خیر.
کمپین «بایکوت، سرمایه زدایی و تحریم» یک کمپین جهانی است که از فشارهای اقتصادی و سیاسی بر اسرائیل به منظور پیروی این رژیم از اهداف این جنبش استفاده میکند؛ اهدافی نظیر پایان اشغالگری و استعمار زمینهای فلسطینیان، برابری کامل شهروندان عرب فلسطینی در اراضی اشغالی و احترام به حق بازگشت آوارگان فلسطینی.
بنا بر اعلام کمپین فلسطینی تحریم دانشگاهی و فرهنگی اسرائیل، تحریم دانشگاهی اسرائیل بر اساس این واقعیت صورت میگیرد که موسسات دانشگاهی به میزای زیادی در سرپیچی مستمر تل آویو از حقوق اساسی فلسطینیان از جمله آزادی برخورداری از تحصیلات دانشگاهی و حق تحصیل با این رژیم همدست هستند.
اتحادیه دانشجویان سواس نیز از سال 2005 کمپین تحریم اسرائیل را تایید کرده است. این اتحادیه با امضای یک طرح در اکتبر 2014 مسئولان خود را به «تصویب کمپین بایکوت، سرمایه زدایی و تحریم» از طریق یک همهپرسی فراخواند.
پیشنهادات برای تحریم دانشگاهی اسرائیل از تحریمهای دانشگاهی تاریخی رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی الهام گرفته است که در تلاش برای تحت فشار قرار دادن این رژیم برای پایان دادن به بدفتاری با اکثریت سیاهپوست این کشور صورت گرفت.
دانشگاهیان و سازمانها در سایر کشورها از جمله آفریقای جنوبی و استرالیا نیز پیشنهاداتی برای تحریم تل آویو مطرح کردهاند.
هدف از این تحریمها منزوی کردن اسرائیل است تا با این روش تل آویو را به تغییر در سیاستهای ظالمانه و تبعیض آمیز این رژیم در قبال فلسطینیان وادار کنند.
ز س/م ع