گروه تروریستی القاعده ویدئویی منتشر کرده است تا به پیکارجویان خود بیاموزد چگونه توسط سازمانهای جاسوسی ردیابی نشوند.
بر پایه گزارشی که روز سهشنبه (30 دی) در نشریه «دیلی میل» منتشر شد، گروه تروریستی القاعده در این ویدئو با معرفی بستههای نرمافزاری و استناد به شرکتهای امریکایی و انگلیسی که با نهادهای اطلاعاتی آنها همکاری میکنند، دستور العملهایی را برای ممانعت از ردیابی شدن تشریح کرد.
این ویدئو بر اساس اطلاعاتی است که ادوارد اسنودن، کارمند سابق آژانس امنیت ملی امریکا درباره برنامه گسترده جاسوسی واشنگتن افشا کرد.
القاعده در این ویدئو از پیکارجویان خود میخواهد درباره جاسوسی دیجیتالی هوشیار باشند چرا که این امر میتواند بر کارآمدی نقشههای این گروه تروریستی تاثیر منفی بگذارد.
القاعده در این ویدئو هشدار داد: «هر مجاهدی که احتیاط لازم را انجام ندهد ممکن است ابزار دست دشمن قرار بگیرد. دشمن میتواند با تلفن همراه، تبلت و یا لپتاپش تمامی مکالمات و جلسات را شنود و ضبط کند.»
به باور تحلیلگران، اطلاعاتی که اسنودن درباره روشهای جاسوسی غرب افشا کرده سبب شده است تروریستهای تکفیری درباره مسائل مربوط به امنیت دیجیتالی هوشیار شوند.
آدرین کولی، مامور سابق واحد جرایم سایبری پلیس لندن در این رابطه گفت: «ما با تروریستها در یک رقابت تسلیحات سایبری قرار داریم و نهادهای امنیتی باید همیشه یک گام از جهادگران جلوتر باشند، چون کافی است بخت تنها یک بار با آنها یار باشد تا بتوانند حمله تروریستی خود را انجام دهند.»
افشاگریهای اسنودن درباره فعالیتهای جاسوسی امریکا
از آغاز افشاگریهای اسنودن در ژوئن سال 2013 میلادی مساله جاسوسی دیجیتال و محافظت از حریم شخصی مورد توجه عموم قرار گرفته است. اسنودن با انتشار اسنادی افشا کرد آژانس امنیت ملی مکالمات تلفنی میلیونها شهروند امریکایی و اتباع خارجی از جمله رهبران سیاسی جهان را شنود و ضبط کرده است.
برنامههای نظارت الکترونیکی گسترده آژانس امنیت ملی و همپیمانان آن در سراسر جهان از جمله مسائل مهمی بود که در افشاگریهای اسنودن مطرح شد. پس از این تحولات شرکتهای تکنولوژی تصمیم گرفتند برای ممانعت از جاسوسی دولت خدمات خود را رمزگذاری کنند. بسیاری از کشورها از جمله آلمان و روسیه نیز تصمیم گرفتند برای ممانعت از ردیابی شدن ارتباطات خود را به صورت مکتوب انجام دهند. کشورهای دیگر نیز تصمیم گرفتند برای مقابله با اقدامات واشنگتن برنامههای نظارتی خود را تشدید و یا بر فعالیتهای شرکتهای تکنولوژی امریکایی در خاک خود نظارت کنند.
پ ک ف/ن ن