درآستانۀ برگزاری جلسۀ محاکمه شیخ عیسی قاسم، مردم بحرین با پوشیدن کفن در حمایت از این روحانی برجسته در سراسر این کشور تظاهرات کردهاند.
شیخ عیسی قاسم که رژیم بحرین وی را از حقوق شهروندی محروم کرده است قرار است بنا بر اتهاماتی که باانگیزههای سیاسی مطرحشده است، محاکمه شود.
شمار زیادی از مردم بحرین یکشنبه (17 اردیبهشت 96) در پی فراخوان علمای بحرینی در حمایت از شیخ عیسی قاسم و به نشانۀ همبستگی با وی تظاهرات سراسر برپا کردند.
شیخ عیسی قاسم رهبر معنوی جمعیت منحل شدۀ الوفاق، بزرگترین گروه شیعی مخالف در این کشور است. رژیم آل خلیفه در ادامۀ سیاست سرکوب مخالفان، شیخ عیسی قاسم را به «پولشویی و کمک به تروریسم» متهم و 20 ژوئن (31 خرداد) وی را از حق شهروندی محروم کرد.
وزارت کشور بحرین مدعی است شیخ عیسی قاسم از جایگاه خود برای «خدمت به منافع خارجی و گسترش خشونت و اختلافات فرقهای» استفاده کرده است، اما این مرجع برجستۀ شیعی اتهامات رژیم حاکم را بیاساس خوانده است.
رژیم بحرین همچنین اتهامات مشابهای را علیه شیخ حسین محروس و میرزا الدرازی که به ترتیب رئیس دفتر و یکی از کارکنان دفتر شیخ عیسی قاسم هستند، مطرح کرده است. این سه نفر قرار است 17 اردیبهشت 96 محاکمه شوند.
در آستانۀ برگزاری جلسه محاکمه شیخ عیسی قاسم، نیروهای امنیتی بحرین در سراسر این کشور به حالت آمادهباش درآمدهاند. این در حالی است ک صدها تن از نیروهای عربستان سعودی نیز از طریق گذرگاه ملک فهد وارد بحرین شدهاند.
نیروهای سعودی و اماراتی در پی انقلاب مردم بحرین برای کمک به پلیس منامه در سرکوب معترضان وارد بحرین شدند.
ائتلاف مخالف انقلاب جوانان 14 فوریه نیز با صدور بیانیهای دربارۀ پیامدهای این محاکمه هشدار داده است. این جنبش اعلام کرد صدور هر حکم «ظالمانه»ای علیه شیخ عیسی قاسم را فاقد اعتبار میداند.
این جنبش اعلام کرد محاکمه شیخ عیسی قاسم، در راستای هدف قرار دادن اکثریت شیعیان است و ریشه در انتقامگیری سیاسی قبیلهای ریشه دارد.
این بیانیه افزود اقدامات دولتی علیه این روحانی برجسته شیعه در چارچوب اجرای دستورات امریکا، بریتانیا و رژیم صهیونیستی در بحرین و منطقه و در پی شکستهای عربستان سعودی و متحدانش اتخاذشده است.
روستای الدراز، زادگاه شیخ عیسی قاسم در شمال غرب بحرین نیز از زمان لغو حق شهروندی این روحانی برجسته تحت محاصره نیروهای پلیس قرار دارد.
شمار زیادی از نهادهای بینالمللی و حقوق بشر ازجمله مرکز اروپایی دموکراسی و حقوق بشر با ارسال نامهای به سازمان ملل، امریکا و اتحادیه اروپا آنها را به اتخاذ اقدامی در قبال آزار و اذیت محاکمه شیخ عیسی قاسم و بهطورکلی شیعیان در این کشور فراخواندند.
این نهادهای حقوق بشر با تاکید بر اینکه اتهامات مطرحشده علیه شیخ عیسی قاسم با «انگیزههای سیاسی» مطرحشده، بازگرداندن حقوق شهروندی این روحانی شیعه را خواستار شدند.
جمعیت اسلامی الوفاق شنبه (16 اردیبهشت 96) مردم بحرین را به برپایی راهپیمایی منسجم در حمایت از شیخ عیسی قاسم فراخواند.
شیخ علی سلمان، دبیر کل جمعیت اسلامی الوفاق نیز که دربند رژیم آل خلیفه است، میگوید هدف قرار دادن شیخ عیسی قاسم معادل هدف قرار دادن کل جمعیت شیعه در بحرین است.
بحرین از 14 فوریه سال 2011 میلادی (25 بهمن 1389) صحنۀ خیزش مردمی علیه رژیم آل خلیفه است. مخالفان بحرینی با برپایی تظاهرات و اعتراضات مسالمتآمیز خواستار آزادی، برقراری عدالت و رفع تبعیض و روی کار آمدن نظامی منتخب در این کشور هستند.
این در حالی است که رژیم بحرین با همدستی برخی از کشورهای عربی همچون عربستان سعودی و امارات متحدۀ عربی به سرکوب جنبش مردم بحرین پرداخته و با پروندهسازی و طرح اتهامات واهی، فعالان مدنی و سیاسی را به حبس طولانیمدت محکوم و یا آنان را از حق تابعیت محروم میکند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.