News   /   آسيا   /   تلگرام

انفجار موشک کرۀ شمالی پس از شلیک

تصویری آرشیوی از آزمایش موشکی کرۀ شمالی (عکس از خبرگزاری فرانسه)

ارتش امریکا و کرۀ جنوبی اعلام کردند کرۀ شمالی یک موشک بالستیک را از منطقه‌ای در شمال پیونگ‌یانگ، پایتخت این کشور، شلیک کرد اما این موشک اندکی پس از شلیک منفجر شد.

خبرگزاری یونهاپ کرۀ جنوبی روز شنبه به نقل از ارتش این کشور گزارش داد: «کرۀ شمالی صبح شنبه یک موشک ناشناس را از منطقه‌ای در نزدیکی باکچنگ در استان پیونگان جنوبی شلیک کرد.»

یک منبع آگاه در دولت امریکا نیز به خبرگزاری رویترز گفت بر اساس شواهد اولیه، این آزمایش موشکی ناموفق بوده است.

خبرگزاری یونهاپ نیز به نقل از ارتش کرۀ جنوبی گزارش داد این موشک اندکی پس از شلیک، منفجر شد.

دیو بنهام، سخنگوی فرماندهی پاسیفیک امریکا، گفت این موشک سرزمین کرۀ شمالی را ترک نکرد.

این آزمایش موشکی ساعت 20 و 33 جمعه‌شب به وقت گرینویچ انجام شد.

وی گفت: «فرماندهی دفاعی هوافضای امریکای شمالی اعلام کرد که این شلیک موشک از کرۀ شمالی تهدیدی برای امریکای شمالی نداشته است.»

آزمایش موشکی ناموفق روز شنبه، دومین آزمایش موشکی ناموفق کرۀ شمالی در دو هفتۀ اخیر بوده است.

ترامپ: کرۀ شمالی به چین بی‌احترامی کرد

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، از آزمایش موشکی اخیر کرۀ شمالی انتقاد و آن را نشانۀ بی‌احترامی و توهین به هم‌پیمانش، چین، عنوان کرد.

ترامپ در توییتر نوشت: «کرۀ شمالی امروز با این شلیک موشک، اگرچه ناموفق، به آرمان‌های چین و رئیس‌جمهور محترمش بی‌احترامی کرد.»

یکی از مقامات امریکایی که نمی‌خواست نامش فاش شود، گفت واشنگتن طرح‌هایش برای تصویب تحریم‌های جدید علیه کرۀ شمالی را سرعت می‌بخشد و پنتاگون با اعزام کشتی‌ها و جنگنده‌های بیشتر به منطقه، در این منطقه رزمایش نظامی جدیدی برای نمایش قدرت خود برگزار خواهد کرد.

این آزمایش موشکی ساعاتی پس‌ازآن انجام شد که شورای امنیت سازمان ملل به درخواست امریکا برای اعمال تحریم‌های شدیدتر علیه کرۀ شمالی تشکیل جلسه داد.

رکس تیلرسون، وزیر خارجۀ امریکا، در این نشست هشدار داد به خاطر «تهدید حملۀ اتمی کرۀ شمالی» به کرۀ جنوبی، ژاپن یا امریکا، «همۀ گزینه‌ها» در قبال کرۀ شمالی «باید روی میز باقی بماند».

وی همچنین از چین خواست تا از نفوذ خود برای اعمال فشار بر کرۀ شمالی استفاده کند.

ورود سامانۀ موشکی تاد امریکا به کرۀ جنوبی (عکس آرشیوی از خبرگزاری فرانسه)

ترامپ روز پنج‌شنبه در آستانۀ صدمین روز آغاز دوران ریاست‌جمهوری خود گفته بود: «این شانس وجود دارد که ما در نهایت با کرۀ شمالی تقابل نظامی داشته باشیم.»

با این ‌وجود، وی از تمایل خود برای جلوگیری از رویارویی نظامی و حل‌وفصل مسالمت‌آمیز این موضوع خبر داد.

دولت ترامپ با اعلام اینکه همۀ گزینه‌ها روی میز است، هفتۀ گذشته یک فروند ناو هواپیمابر و یک زیردریایی هسته‌ای به آب‌های شبه‌جزیره کره اعزام کرده است.

ارتش امریکا همچنین انتقال بخش‌هایی از سامانۀ ضد موشکی جنجالی تاد را به محل موردنظر در کرۀ جنوبی آغاز کرده است.

کرۀ شمالی که هم‌اکنون به خاطر برنامه‌های موشکی و هسته‌‎ای خود هدف تحریم‌های مختلف سازمان ملل و اتحادیۀ اروپا قرار دارد، اعلام کرده که در حال‌ توسعۀ تسلیحات بازدارنده مقابل امریکا است و تا زمانی که واشنگتن خصومت خود را با پیونگ‌یانگ ادامه دهد، از برنامه‌های موشکی و اتمی خود دست نخواهد کشید.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی‌ وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku