صدراعظم آلمان میگوید اقدامات دولت رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه طی هفتههای اخیر به روابط این کشور با اتحادیه اروپا بهشدت آسیب میزند.
آنگلا مرکل، پنجشنبه در سخنرانی خود در پارلمان فدرال آلمان در برلین از اینکه همهپرسی اخیر در ترکیه تحت شرایط عادلانه برگزار نشده، ابراز نگرانی کرد.
در این همهپرسی که به افزایش قدرت اردوغان منجر میشود، حدود 51.41 درصد از رأیدهندگان به اصلاح قانون اساسی رأی موافق دادند.
حزب جمهوری خلق، مخالف دولت اردوغان، به تغییر قوانین رأیگیری در آخرین لحظات قبل از همهپرسی اعتراض کرده است و قصد دارد در این خصوص به دادگاه حقوق بشر اروپا شکایت کند.
صدراعظم آلمان درعینحال گفت سردی روابط اروپا و ترکیه به نفع هیچکدام نیست و «برای ازسرگیری گفتگوها، همکاری خواهیم کرد».
مرکل همچنین بازداشت و برخورد با دنیز یوجل، خبرنگار روزنامۀ آلمانی «دی ولت» در ترکیه را مطابق با قانون ندانست.
یوجل تابعیت آلمانی-ترکیه ای دارد و حدود دو ماه پیش به اتهامات تروریستی زندانی شد و در انتظار محاکمه است.
گزارشها حاکی است که وی در سلول انفرادی نگهداشته میشود و اجازۀ دیدار با مقامات کنسولی آلمان را ندارد.
مرکل گفت در نشست 9 اردیبهشت با دیگر سران اتحادیه اروپا در بروکسل انجام «اقدامات مناسب» در قبال ترکیه را موردبررسی قرار میدهد.
آلمان از منتقدان جدی سرکوب منتقدان پس از کودتای نافرجام پارسال در ترکیه است و همین موضع بر روابط با آنکارا تأثیر گذاشته است.
این اظهارات مرکل یک روز پسازآن است که ترکیه بیش از هزار نفر را به اتهام حمایت از فتحالله گولن، شخصیت مذهبی مخالف دولت، بازداشت کرده است.
ترکیه روز چهارشنبه همچنین حدود 9 هزار نیروی پلیس را به همین اتهام به حالت تعلیق درآورد.
در کودتای نافرجام تیر پارسال گروهی از نیروهای ارتش ترکیه با هدف سرنگونی دولت عملیاتی نظامی را در استانبول و آنکارا آغاز کردند که با همکاری مردم و نیروهای امنیتی خنثی شد.
در جریان این کودتا حدود 300 تن کشته و هزار نفر زخمی شدند. بعد از کودتا سرکوب منتقدان بهشدت افزایش یافت بهطوریکه انتقاد مجامع حقوق بشری و اتحادیه اروپا را برانگیخت.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.