برنارد کازنو، نخستوزیر فرانسه، مارین لوپن، نامزد حزب راستگرای افراطی «جبهه ملی» برای انتخابات ریاستجمهوری این کشور را به بهرهبرداری از حملۀ اخیر به شانزه لیزه برای مقاصد سیاسی متهم کرده است.
در این حملۀ مرگبار که پنجشنبه (31 فروردین 96) روی داد یک افسر پلیس کشته شد و دو تن دیگر مجروح شدند. گروه تروریستی تکفیری داعش مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت.
برنارد کازنو، نخستوزیر فرانسه جمعه (اول اردیبهشت 96) با گفتن اینکه لوپن «بیشرمانه از بیم و عواطف مردم برای مقاصد سیاسی استفاده میکند» افزود: «وی پس از هر تراژدی این کار را انجام میدهد و قصد بهرهبرداری از این ماجرا را دارد.»
وی گفت: «پس از هر ماجرایی، نامزد جبهۀ ملی فرانسه به دنبال بهرهبرداری است. وی بیشرمانه مترصد است تا از نگرانی (مردم) بهرهبرداری کند.»
انتقاد شدید نخستوزیر فرانسه از لوپن درست دو روز مانده به اولین دور از انتخابات ریاست جمهوری فرانسه بیان میشود.
لوپن که گفته میشود یکی از دو نامزد برای انتخابات دور دوم فرانسه ( 17 اردیبهشت 96) است، تلاشهای دولت برای برقراری نظم و قانون را «ناشیانه» خوانده و دربارۀ احتمال حملات تروریستی بیشتر در آینده ابراز نگرانی کرده است.
در همین حال، جامبون، وزیر کشور بلژیک گفته است عامل این حمله یک تبعۀ فرانسوی بوده است.
جامبون جمعه گفت :«بله، میتوانم تائید کنم فردی که حملۀ دیروز را اجرا کرد نه یک تبعه بلژیکی بلکه فرانسوی بود.اکنون اگر هر ارتباطی با ستیزه جویان خارجی بلژیکی وجود دارد مقامهای دادستانی بلژیک و فرانسه بلافاصله دربارۀ آن تحقیق خواهند کرد.»
داعش در سایت خود موسوم به «اعماق»، «ابویوسف البلجیکی»، یکی از نیروهای داعش از بلژیک، را عامل حمله به شانزه لیزه پاریس اعلام کرد.
بااینحال، پلیس فرانسه هویت مهاجم را که برای پلیس چهرهای شناختهشده است ،« کریم شرفی» اعلام کرده است.
پلیس میگوید یک نفر دوم هم در این حمله دست داشته که جستجو برای یافتن وی در جریان است. مظنون دوم هم از بلژیک وارد فرانسه شده است.
فرانسه از زمان سری حملات مرگبار در پاریس در سال 2015 تاکنون در وضعیت اضطراری قرار داشته است.
امکان تفریحی پاریس در نوامبر سال گذشته نیز بهطور همزمان هدف حملات تیراندازی و انفجاری قرار گرفتند . دو تن از مهاجمان شهروند بلژیکی و سایر مهاجمان در بلژیک زندگی میکردند.
باوجود هشدارهای متعدد، فرانسه و دیگر کشورهای غربی و متحدانشان در منطقۀ خاورمیانه، از تروریستهای که با دولت بشار اسد، رئیسجمهور سوریه میجنگند، حمایت میکنند.
بااینحال شکست و ناامیدی تروریستها در جبهههای جنگ در خاورمیانه آنها را به بازگشت به کشورهای متبوعشان و مخالفت با حامیان اروپاییشان واداشته است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.