ماهیگیران لیبیایی اجساد 28 پناهجو را در نزدیکی ساحل لیبی را از آب گرفتند.
فرمانده یگان امنیت وزارت کشور لیبی سهشنبه اعلام کرد که به نظر میرسد قربانیان براثر تشنگی و گرسنگی در پی سانحۀ قایق حامل آنان در نزدیکی ساحل شهر صبراته تلفشده باشند.
وی افزود: «قایق آنان در میانۀ آب به خاطر نقص فنی موتور از حرکت بازماند.»
این مقام مسئول به تابعیت قربانیان اشارهای نکرد.
بر اساس آمار سازمان جهانی مهاجرت، از آغاز سال جدید میلادی تاکنون، دستکم 900 پناهجو حین تلاش برای عبور از دریای مدیترانه از بین رفته یا مفقودشدهاند.
تقریباً 90 درصد تلفات یادشده در مسیر لیبی به ایتالیا به ثبت رسیده است.
قاچاقچیان انسان برای جابهجایی پناهجویان درمانده که به امید فرار از جنگ و درگیری و یافتن شرایط زندگی بهتر مصائب عبور از دریای مدیترانه به مقصد اروپا را به جان میخرند، از قایقهای کهنه و اسقاطی چوبی استفاده میکنند.
بسیاری از این پناهجویان در طول مسیر در قایق تلف میشوند و برخی توسط کشتیهای امدادی و سایر قایقها نجات مییابند و شماری نیز توسط گارد ساحلی برگشت داده میشوند.
انتظار میرود همزمان با بهبود اوضاع جوی، شمار پناهجویان افزایش مییابد.
از آغاز سال جاری میلادی تاکنون، حدود 32 هزار و 800 پناهجو خود را به اروپا رساندهاند.
پیشبینی میشود ظرف 2 روز آینده این رقم به 36 هزار نفر برسد.
سازمان ملل متحد چندی پیش اعلام کرد سال 2016 مرگبارترین سال برای پناهجویان جهان بوده است.
ویلیلن اسپیندلر، سخنگوی دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهجویان، گفته بود احتمال جان باختن پناهجویان در مسیر لیبی به ایتالیا نسبت به مسیر ترکیه به یونان «10 برابر» بیشتر است.
آمارها حاکی است در سال 2016 روزانه بهطور میانگین 11 نفر در مدیترانه غرقشدهاند.
بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که کشورهای غربی در این زمینه مقصر هستند، چراکه با اتخاذ سیاستهای مداخلهجویانه، به درگیری و خونریزی در کشورهای بحرانزده دامن زدند و درنهایت مردم این کشورها مجبور شدند از بیم جان، کشورشان را ترک کنند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.