دونالد ترامپ از زمان پیروزیاش در انتخابات اخیر امریکا و آغاز دوران ریاستجمهوری بسیاری مواضع خود را در مورد مسائل داخلی و خارجی نسبت دوران مبارزات انتخاباتی تغییر داده است.
به گفتۀ کارشناسان، ترامپ از زمان ورودش به کاخ سفید در کمتر از سه ماه پیش، بسیاری شعارهای انتخاباتی خود را کنار گذاشته و ذهنیت خود را نسبت به روسیه، چین، سوریه و ناتو تغییر داده است.
ترامپ قبلاً وعده داده بود در روزهای ابتدایی ریاست جمهوریاش، جانت یلن، رئیس بانک مرکزی آمریکا را جایگزین کند اما این کار را نکرد.
ترامپ که مقامات چینی را «قهرمانان بزرگ دستکاری نرخ ارز» و «خرابکار ارزی» خوانده، همچنین وعده داده بود بهطور رسمی پاسخ چین را خواهد داد. بااینحال، وی اخیراً در دیدارش با شی جین پینگ، رئیسجمهور چین در فلوریدا رسماً موضع خود را معکوس کرد و گفت او چین را خرابکار در نرخ ارز نخوانده است.
شعارهای انتخاباتی ترامپ بهگونهای بود که شائبۀ نزدیکی وی به کرملین مطرح شد و بسیاری کارشناسان نیز از وجود نشانههایی از گرم شدن روابط مسکو و واشنگتن خبر دادند اما با گذشت کمتر از 3 ماه، عملاً روابط دو کشور تیرهتر شده است.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه اخیراً گفته بود روابط دو کشور ازجمله سطح اعتماد مسکو و واشنگتن از زمان ورود ترامپ به کاخ سفید بدتر شده است.
در مورد ناتو نیز ترامپ پارسال موضعی انتقادی نسبت به سایر اعضای ناتو داشت. وی عملکرد این سازمان نظامی را در مبارزه با تروریسم زیر سؤال برده و تأمین بودجه از سوی اعضا را ناکافی خوانده بود.
ترامپ قبلاً گفته بود ناتو واجد شرایط مبارزه با تروریسم نیست و هزینه زیادی به امریکا تحمیل میکند. «باید ناتو را اصلاح کرد؛ میتوان تعداد اعضای آن را کاهش داد و ساختار آن را مورد تجدیدنظر قرار داد.»
بااینحال، ترامپ چند روز پیش در پی دیدارش با ینس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو در کاخ سفید از اقدامات این سازمان علیه تروریسم حمایت کرد و گفت گفتگوهایش با دبیر کل ناتو برای مبارزه با تروریسم «سازنده» بوده است.
نیکول رنه همر، استادیار دانشگاه ویرجینیا میگوید تغییر مواضع بعد از آغاز ریاست جمهوری در امریکا امر تازهای نیست اما این اتفاق در مورد ترامپ با سرعت و شدت بیشتری صورت گرفته است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.