سازمان بهداشت جهانی هشدار داده است در حال حاضر حدود دو میلیارد نفر از مردم در دنیا از آب آشامیدنی آلوده به فاضلاب استفاده میکنند.
سازمان بهداشت جهانی یادآور شده است دسترسی به آب آشامیدنی بهداشتی و سالم مطابق با استانداردهای جهانی به تحولات چشمگیری نیاز دارد.
این سازمان جهانی با اشاره به اینکه هرساله صدها هزار نفر به دلیل آشامیدن آب آلوده جان خود را از دست میدهند، سرمایهگذاری گستردهای را برای دسترسی به آب آشامیدنی سالم خواستار شده است.
ماریا نیرا، رئیس بهداشت عمومی و محیط زیست سازمان بهداشت جهانی در بیانیهای اعلام کرد: «امروز حدود دو میلیارد نفر از منابعی برای آب آشامیدنی استفاده میکنند که به مدفوع آلوده است و آنها را در معرض خطر بیماریهایی مانند وبا، اسهال خونی، حصبه و فلج اطفال قرار میدهد.»
وی افزود: «هرسال بیش از 500 هزار نفر به دلیل آشامیدن آب آلوده و ابتلا به اسهال جان خود را از دست میدهند و این عامل جدی در برخی از بیماریهای مناطق گرمسیری ازجمله ابتلا به انگلهای رودهای، تب حلزون و تراخم است.»
مجمع عمومی سازمان ملل در سال 2015، اهداف توسعه پایدار (SDGs) را تعریف کرد، اهداف آرمانی که ریشهکنی فقر و تقویت رفاه انسانی ازجمله دستیابی به آب آشامیدنی سالم و بهداشتی مقرونبهصرفه تا سال 2030 را دربرمی گیرد.
این در حالی است که بر اساس گزارشی که سازمان بهداشت جهانی پنجشنبه (24 فروردین 96) منتشر کرد، درصورتیکه کشورها سرمایهگذاری قابلتوجهی را در این زمینه انجام ندهند، دستیابی به این اهداف غیرممکن خواهد بود.
بر اساس این گزارش، کشورها در سه سال اخیر، متوسط سالانه هزینههای خود را برای دستیابی به آب بهداشتی و سالم 4.9 درصد افزایش دادهاند. بااینحال 80 درصد کشورها میگویند بودجه مالیشان برای پاسخگویی به اهداف مورد نظر سازمان ملل ناکافی است.
سازمان بهداشت جهانی در بیانیهای هشدار داده بود: «در بسیاری از کشورهای درحالتوسعه، تحقق برخی اهداف ملی نیاز به زیرساختهایی اساسی دارد اما همواره به خدمات درست و قابلاعتماد نمیانجامد.»
بانک جهانی درعینحال برآورد کرده است سرمایهگذاری برای تأمین بودجه موردنیاز زیرساختها باید با سه برابر افزایش به 114 میلیارد دلار در سال برسد. در این رقم، هزینههای عملکرد و نگهداری محاسبه نشده است
گای ریدر رئیس اداره آب سازمان ملل و مدیرکل سازمان بینالمللی کار میگوید: «این چالشی است که ما توانایی حلوفصل آن را داریم.»
وی افزود افزایش سرمایهگذاری برای آب آشامیدنی و بهداشتی مزایای قابلتوجهی برای توسعه و بهداشت جهانی دارد و موجب اشتغالزایی میشود.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.