امریکا، کرۀ جنوبی و ژاپن رزمایش نظامی مشترک خود را در شبه جزیرۀ کره آغاز کردهاند.
این رزمایش 3 روزه است و «برای مقابله با شلیک موشک زیردریایی» کرۀ شمالی انجام میشود.
بنا بر اعلام وزارت دفاع کرۀ جنوبی، این مانور نظامی روز دوشنبه از ساحل جنوبی این کشور در نزدیکی ژاپن آغاز شد. چند ناوشکن و بالگرد نظامی به همراه بیش از 800 نیروی نظامی در این رزمایش شرکت میکنند.
سئول اعلام کرد این رزمایش با هدف «حصول اطمینان از واکنش مؤثر به تهدیدات زیردریایی کرۀ شمالی از جمله شلیک موشکهای بالستیک از زیردریا» انجام میشود.
این رزمایش یک روز پس از آن شروع شد که دونالد ترامپ، رئیسجمهور امریکا، هشدار داد اگر چین، مهمترین همپیمان کرۀ شمالی، کمک نکند، واشنگتن برای مقابله با برنامههای موشکی و هستهای پیونگیانگ به تنهایی اقدام خواهد کرد.
ترامپ به روزنامۀ فایننشال تایمز گفت پکن «تأثیر زیادی بر کرۀ شمالی دارد...خب اگر چین مشکل کرۀ شمالی را حل نکند، ما میکنیم».
پیونگیانگ تاکنون 5 آزمایش هستهای و چند آزمایش موشکی انجام داده است.
چین اغلب از کرۀ شمالی حمایت میکند اما ملاحظات مخصوص به خود را دربارۀ برنامۀ هستهای و موشکی پیونگیانگ دارد. پکن پیشتر برای افزایش فشار بر پیونگیانگ دراینباره اقداماتی انجام داده است.
کرۀ شمالی اخیراً مورد شدیدترین تحریمهای سازمان ملل در دو دهه گذشته قرار گرفته است. با این حال، این کشور اعلام کرده است تا زمانی که امریکا به سیاست خصمانۀ خود در قبال پیونگیانگ خاتمه ندهد، برنامه هستهای کرۀ شمالی متوقف نخواهد شد.
امریکا در کرۀ جنوبی پایگاه نظامی دائم دارد و اخیراً استقرار سامانۀ موشکی پیشرفته تاد را در کرۀ جنوبی آغاز کرده است.
تاد نوعی سامانۀ دفاع موشکی است که برای شناسایی و مقابله با موشکهای بالستیک کوتاه برد، میان برد و دور برد در داخل و خارج از جو طراحیشده است.
آمریکا استقرار سامانه موشکی تاد را نوعی اقدام بازدارنده در مقابل برنامه موشکی بالستیک کره شمالی عنوان کرده است، این در حالی است که چین و روسیه بارها نگرانی امنیتی خود را از تصمیم امریکا برای استقرار این سامانه موشکی اعلام کرده و گفتهاند این سامانه اراضی دو کشور را در تیررس رادارهای امریکا قرار خواهد داد.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.