آلمان و فرانسه به سخنان ترزا می، نخستوزیر بریتانیا، دربارۀ آغاز روند خروج این کشور از اتحادیۀ اروپا (برگزیت) واکنش نشان دادند.
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، به درخواستهای نخستوزیر بریتانیا برای مذاکره دربارۀ روابط آتی بین دو کشور همزمان با گفتگوها دربارۀ روند اجرای برگزیت بیاعتنایی کرد.
مرکل تأکید کرد: «مذاکرات باید ابتدا مشخص کند که بریتانیا و اتحادیۀ اروپا چگونه روابط پیچیدۀ خود را حل و فصل خواهند کرد. تنها پس از پرداختن به این پرسش ما میتوانیم گفتگوها را دربارۀ روابط دوجانبه آغاز کنیم.»
می سهشنبه (8 فروردین) یک روز قبل از اقدام لندن به اجرای مادۀ 50 پیمان لیسبون که مبنای قانونی خروج از اتحادیۀ اروپا است، گفت انگلیس با «یکی از مهمترین لحظات» در تاریخ اخیر مواجه شده است.
نخستوزیر بریتانیا با بیان اینکه هدفش همکاری ویژه با اتحادیۀ اروپا پس از برگزیت است، افزود «بریتانیای جهانی» میتواند ائتلافهای جدید خارج از این اتحادیه ایجاد کند.
فرانسوا اولاند، رئیسجمهور فرانسه، نیز در واکنش به آغاز اجرای برگزیت گفت این روند «برای مردم بریتانیا دردناک خواهد بود.»
امانوئل ماکرون، نامزد پیشتاز در انتخابات ریاستجمهوری فرانسه، خاطرنشان کرد نباید انگلیس را به علت رأی مردم این کشور به خروج از اتحادیۀ اروپا مجازات کرد.
وی افزود: «من از ته دل آرزو میکنم شاهد یک رابطۀ دیگر بریتانیا با اتحادیۀ اروپا باشیم ... (اما) حفاظت از اتحادیۀ اروپا، منافع این اتحادیه و شهروندان اروپایی اولویت من است.»
در پی آغاز مذاکرات برای اجرای برگزیت سایر کشورهای اروپایی نیز به این موضوع واکنش نشان دادند.
در همهپرسی 3 تیر 1395 در بریتانیا حدود 52 درصد از مردم رأی به خروج این کشور از اتحادیۀ اروپا دادند. باوجوداین، اکثر مردم اسکاتلند و ایرلند شمالی برخلاف نظر اکثر مردم انگلیس مایل به ماندن در این اتحادیه هستند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.