مسجد جامع مسکو میزبان دومین جشنوارۀ بینالمللی قرآن کریم است.
این رویداد با هدف نمایش فرهنگ، سنتها و آموزههای اسلامی به مردم برگزار میشود.
این جشنواره به عرصهای برای گفتگوهای بین قومی تبدیل شده است.
مارینا کورتونووا، خبرنگار پرس تیوی، از مسکو گزارش میدهد:
شرکتکنندگان در دومین جشنوارۀ قرآن کریم که در مسجد جامع مسکو برگزار شد، این فرصت استثنایی را داشتند که دربارۀ قرآن، مقدسترین نماد اسلام، اطلاعاتی کسب کنند، از خواندن آن لذت ببرند، از تاریخچۀ ورود اسلام به روسیه آگاه شوند و از مسجد جامع مسکو دیدن کنند.
ایلدار الیاتدینف، امام جماعت مسجد جامع مسکو، گفت: «متأسفانه امروزه تفکرات قالبی (کلیشههای) زیادی دربارۀ اسلام و مسلمانان وجود دارد. بسیاری از افراد ماهیت اسلام را که پیام اصلی قرآن کریم است، به درستی درک نمیکنند.
ما امیدواریم چنین رویدادهایی به از بین رفتن این تفکرات قالبی و نادرست بیانجامد. این مسئله در حال حاضر که این همه کشتار در جهان وجود دارد، بسیار مهم است. و وقتی بسیاری از افراد سعی میکنند این (کشتار) را به اسلام ربط بدهند، برای مسلمانان بسیار ناراحتکننده است.
این در حالی است که بسیاری از مسلمانان نیز از قرآن دورند و آن را درک نمیکنند. ما باید تلاش کنیم قرآن را بفهمیم و مطابق با آن زندگی کنیم. اگر چنین شود، بسیاری از مشکلاتی که الان با آن مواجهیم حل خواهد شد.»
در چارچوب این جشنواره، شرکتکنندگان که همگی اهل روسیه بودند مهارتهای خود را در بخش حفظ، تلاوت و گفتن اذان به نمایش گذاشتند و با هم به رقابت پرداختند. مسجد جامع مسکو همچنین میزبان نمایشگاه آثار هنری، خطاطی قرآن و جشنوارۀ خیریه بود.
حفیظه کچاوا، از قومیتهای بالکارها و کاراچایها، گفت: «این یک قرآن قدیمی است که درواقع یک قرن و نیم قدمت دارد. انقلابها، دو جنگ و تبعید را پشت سر گذاشته است. ما این را به عنوان نماد تاریخی و مذهبی مردم بالکار و کاراچای از جمهوری قرهچای و چرکس (یکی از جمهوریهای فدراسیون روسیه) به این نمایشگاه آوردهایم.»
جشنوارۀ قرآن وسیلهای منحصر به فرد برای ایجاد ارتباطات بین اقوام و مذاهب است. یکی از مهمترین وظایف این جشنواره آن است که بهترین سنتهای اسلام، آموزهها و فرهنگ آن را در معرض دید عموم بگذارد.
مهمانان و شرکتکنندگان در این جشنواره معتقدند جشنوارۀ بینالمللی قرآن در مسکو به تقویت روابط دوستانۀ روسیه و کشورهای مسلمان کمک میکند. آنها میگویند برگزاری چنین رویدادهایی نشاندهندۀ آن است که یک کشور چندملیتی مثل روسیه چقدر به فرهنگ و سنتهای اسلامی احترام میگذارد و برای آن ارزش قائل است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.