بریتانیا حمل لوازم الکترونیکی را برای کسانی که از برخی کشورهای عمدتاً مسلماننشین عازم این کشور هستند، ممنوع اعلام کرده است.
وزارت امنیت داخلی انگلیس سهشنبه (اول فروردین 95) به همراه داشتن تجهیزات الکترونیکی به داخل هواپیما را از 9 خط هوایی در هشت کشور در ده فرودگاه در خاورمیانه ممنوع کرده است.
این اقدام پسازآن اتخاذ شد که وزارت امنیت داخلی بریتانیا مدعی شد تروریستها به دنبال «شیوههای نوآورانه» برای هدف قرار دادن هواپیماهای مسافربری هستند. مطابق با این دستورالعمل جدید به همراه داشتن لپتاپ، تبلت، دوربین و دستگاههای پخش دیویدی و بازیهای الکترونیکی به داخل هواپیما ممنوع است.
مقامات امنیتی معتقدند که امکان جاسازی بمب در برخی از وسایل الکترونیک وجود دارد.
اردن، قطر، کویت، مغرب، امارات، عربستان سعودی، ترکیه و مصر ازجمله کشورهایی هستند که در این فهرست قرار دارند.
خطوط هوایی رویال اردن، اجیبت ایر، ترکیه ایرلاینز، سعودی عربیا، کویت ایرویز، رویال ایر مارکو، قطر ایرویز، امارات و اتحاد ایرویز ازجمله شرکتهایی هستند که این ممنوعیت شامل حال آنها شده است.
این ممنوعیت به همراه داشتن لپتاپ، تبلت، گوشیهای بزرگتر از گوشیهای هوشمند معمولی بهطور 16 سانتیمتر و عرض آن از 9.3 سانتیمتر و ضخامت 1.5 سانتیمتر را دربرمی گیرد.
سخنگوی دولت بریتانیا گفت: «اقدامات امنیتیِ اضافی ممکن است برای برخی مسافران و پروازها مشکلاتی ایجاد کند و ما متوجه سختیهای ناشی از آن هستیم؛ اما اولویت ما همیشه تأمین امنیت شهروندان انگلیسی است.»
وی افزود: «پروازهای مستقیم به انگلیس از این کشورها با تدابیر جدید صورت خواهد گرفت. به مسافران توصیه میشود آخرین اطلاعات مربوط به توصیههای پرواز را پیگیری کرده و برای کسب اطلاعات بیشتر با خطوط هوایی موردنظرشان در تماس باشند.»
پیش از این دولت جدید امریکا ورود اتباع شش کشور را به داخل خاک این کشور ممنوع اعلام کرده بود. وزارت امنیت داخلی امریکا مدعی شده بود این تدابیر در پی نگرانی آنها از قصد تروریستها برای حمله به خطوط هوایی تجاری اتخاذشدهاند.این مقامات مدعی شدند تروریستها به دنبال شیوههای ابداعی برای اجرای حملات خود هستند.
ترامپ پسازآن که در دوره رقابتهای انتخاباتی اش خواهان «ممنوعیت کامل ورود مسلمانان به امریکا» شده بود بهشدت موردانتقاد گروهای حقوق بشر و مسلمانان، رقبای دموکرات و همچنین مخالفان جمهوریخواه قرارگرفت.
ترامپ از زمان ادای سوگند بهعنوان رئیسجمهور جدید امریکا در اول بهمن 95 تاکنون دو بار فرمانهایی اجرایی علیه ورود افراد از کشورهایی عمدتاً مسلماننشین صادر کرده که اعتراضات گستردهای را در امریکا و برخی از کشورهای اسلامی موجب شده است.
دادگاههای امریکا از اجرایی شدن دستور ترامپ جلوگیری کردهاند اما رئیسجمهور امریکا میگوید همچنان به دنبال راهکاری برای پیشبرد این خواسته خود است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.