تهدید تایوان؛ توان حمله موشکی به چین را داریم

نیروهای ارتش تایوان (تصویر آرشیوی)

در شرایطی که تنش‌ها در دریای جنوبی چین همچنان ادامه دارد، تایوان به طور علنی از توانایی خود برای انجام حملۀ موشکی به چین خبر داده است.

فنگ شی‌کوآن، وزیر دفاع تایوان، که برای ارائه یک گزارش مهم دفاعی روز پنج‌شنبه به پاررلمان رفته بود، در پاسخ به سؤال یک نماینده در خصوص اینکه آیا این جزیره قادر به شلیک به سوی چین است یا خیر، گفت: «بله».

وزیر دفاع تایوان همچنین ابراز امیدواری کرد بودجۀ دفاعی این کشور در سال 2018 به سه درصد تولید ناخالص داخلی افزایش یابد.

وی ادامه داد تایوان در پی ارتقای جنگنده‌های اف-16 و همچنین خرید جت‌های پیشرفته رادارگریز از ایالات متحده است.

فنگ تصریح کرد تایوان برای مقابله با تهدیدها در آسمان و دریا روی روش‌های «جنگ نامتقارن» کم‌هزینه و در عین حال مؤثر، تمرکز می‌کند.

بودجۀ دفاعی تایوان در سال جاری میلادی، معادل دو درصد تولید ناخالص داخلی است.

وانگ تینگ‌یو، نمایندۀ پارلمان تایوان، با بیان اینکه موشک‌های تایوانی شاید بتوانند بیش از هزار و 500 کیلومتر را طی کنند، افزود: «این نخستین بار است که [وزارت دفاع] این موضوع را تأیید کرده است.»

وزارت دفاع تایوان پیشتر اعلام کرده بود موشک‌های کروز تولید کرده است ولی هرگز از قابلیت‌های این موشک‌ها به طور علنی سخنی به میان نیاورده است.

در این گزارش وعده داده شده است جبهه نظامی پیشرفته‌ای برای حفاظت از تایوان تشکیل شود.

در متن این گزارش آمده است: «اگر دشمن بر تجاوز پافشاری کند، ما با حمله به نیروهای دشمن در پایگاه‌های داخل کشورشان، جنگ با آنها در دریا، درهم کوبیدن آنها در زمان نزدیک شدن به خطوط ساحلی و نابود کردن آنها در سواحل، قابلیت‌های‌شان را تضعیف می‌کنیم.»

وزارت دفاع تایوان در این گزارش به تهدیدهای سایبر اشاره کرد و افزود پکن همچنین ابزار لازم برای انجام حمله‌های سایبری به تأسیسات نظامی و غیرنظامی را در اختیار دارد.

وزارت دفاع تایوان ادعا می‌کند چین بیش از هزار و 500 موشک را به سوی این جزیره نشانه گرفته است.

چین جزیره تایوان را بخشی از خاک خود می داند. 

جزیرۀ تایوان که بعد از جنگ داخلی در سال 1949 از چین جدا شده، دارای حاکمیت مستقل است و حدود 200 هزار نیروی نظامی دارد.

تنش میان تایپه و پکن از زمان به قدرت رسیدن تسای اینگ‌‍ون، رئیس‌ اجرایی تایوان  در سال گذشته میلادی اوج گرفت. چین بعد از روی کار آمدن تسای کلیۀ تماس‌های رسمی را با تایوان قطع کرد و برگزاری مانورهای نظامی را در نزدیک این جزیره افزایش داد.

این اتفاق‌ها بعد از آن روی داد که رهبر تایوان در آذرماه با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، تلفنی گفتگو کرد. این تماس تلفنی نقض سیاست 37 سالۀ واشنگتن مبنی بر عدم تماس مستقیم رؤسای‌جمهور امریکا با تایوان محسوب می‌شد و اعتراض‌های گستردۀ دولت پکن را به همراه داشت.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی‌وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku