News   /   آسيا   /   تلگرام

دعوت چین به گفتگو برای پرهیز از درگیری در شبه‌جزیرۀ کره

لی کچیانگ، نخست‌وزیر چین، حین صحبت در یک کنفرانس خبری در پکن، 25 اسفند 1395 (عکس از خبرگزاری فرانسه)

نخست‌وزیر چین با هشدار دربارۀ اینکه تنش‌های فزاینده در شبه‌جزیرۀ کره ممکن است به درگیری مسلحانه بیانجامد، خواستار اقدام برای کاهش تنش‌ها برای پرهیز از جنگ شده است.

لی کچیانگ، نخست‌وزیر چین، چهارشنبه گفت که هرگونه تنش در منطقه به منافع کلیۀ طرف‌ها لطمه می‌زند. وی از طرف‌های ذینفع ازجمله کرۀ جنوبی، امریکا، ژاپن و کرۀ شمالی، خواست تا برای کاهش تنش‌ها گفتگوها را آغاز کنند.

وی تصریح کرد: «آنچه مایۀ امیدواری ماست این است که همۀ طرف‌های ذینفع با همکاری یکدیگر در جهت کاستن از تنش‌ها، مسائل را بر محور گفتگو بازگردانند و با تشریک‌مساعی راه‌حل‌های مناسب را پیدا کنند. هر عقل سلیمی می‌پذیرد که هیچ‌کس خواهان آشوب جلوی در خانۀ خود نیست.»

کچیانگ افزود که پکن به خلع سلاح هسته‌ای در شبه‌جزیرۀ کره متعهد است.

این اظهارات در حالی مطرح شده که شرایط در شرق آسیا بسیار ملتهب شده است. امریکا نیروهای نظامی خود را برای تدارک رزمایش‌هایی با کرۀ جنوبی و ژاپن در منطقه مستقر کرده است و کرۀ شمالی نیز در حال پیش‌برد برنامۀ موشکی و نظامی هسته‌ای خود است.

ناو هواپیمابر یواس‌اس کارل وینسون هسته‌ای امریکا برای شرکت در مانوری دوروزه با حضور ناوهای کرۀ جنوبی و ژاپن، وارد منطقه شده است.

خدمۀ نیروی دریایی امریکا بر روی عرشۀ ناو هواپیمابر یواس‌اس کارل وینسون حین مانور نظامی مشترک امریکا و کرۀ جنوبی در آب‌های شرق شبه‌جزیره کره، 24 اسفند 1395 (عکس از خبرگزاری فرانسه)

رزمایش سالانۀ مشترک امریکا با کرۀ جنوبی خشم کرۀ شمالی را به دنبال داشته است. پیونگ‌یانگ وعده داده است در صورت نقض حاکمیت خود در این مانورها، واکنشی کوبنده نشان خواهد داد.

درعین‌حال، سران نظامی امریکا و کرۀ جنوبی هشدار داده‌اند که پیونگ‌یانگ ممکن است در پاسخ به این رزمایش دست به اقدامات تحریک‌آمیز بزند. دفتر ژوزف دانفورد، رئیس ستاد مشترک ارتش امریکا، اعلام کرد سران نظامی امریکا و کرۀ جنوبی در تماس تلفنی اخیر خود، که حدود 30 دقیقه به طول انجامید، گزینه‌های واکنش خود را [در قبال پیونگ‌یانگ] بررسی کردند.

امریکا در این رزمایش‌ها از ناوهای هواپیمابر هسته‌ای، زیردریایی‌های اتمی، بمب‌افکن‌های راهبردی هسته‌ای و جنگنده‌های رادار گریز استفاده می‌کند.

امریکا در کرۀ جنوبی پایگاه نظامی دائم دارد و اخیراً استقرار سامانۀ موشکی پیشرفته تاد را در کرۀ جنوبی آغاز کرده است.

استقرار اولین اجزای سامانۀ موشکی تاد امریکا در پایگاه اوسان متعلق به نیروی هوایی امریکا در کرۀ جنوبی، 16 اسفند 1395 (عکس از خبرگزاری فرانسه)

تاد نوعی سامانۀ دفاع موشکی است که برای شناسایی و مقابله با موشک‌های بالستیک کوتاه برد، میان برد و دور برد در داخل و خارج از جو طراحی‌شده است.

آمریکا استقرار سامانه موشکی تاد را نوعی اقدام بازدارنده در مقابل برنامه موشکی بالستیک کره شمالی عنوان کرده است، این در حالی است که چین و روسیه بارها نگرانی امنیتی خود را از تصمیم امریکا برای استقرار این سامانه موشکی اعلام کرده و گفته‌اند این سامانه اراضی دو کشور را در تیررس رادارهای امریکا قرار خواهد داد.

 استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی‌وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku