بر اساس اعلام وبسایت افشاگر ویکیلیکس، سازمان اطلاعات مرکزی امریکا (سیا) از تکنیکی استفاده میکند که هکرها را قادر میسازد تا در حملات سایبری خود هویت روسها را جعل کنند.
در تازهترین اسنادی که ویکیلیکس منتشر کرده، آمده است که سازمان سیا عموماً از تکنیکهایی استفاده میکند که به واسطۀ آنها هکرهای این سازمان جاسوسی با اجرای عملیاتِ موسوم به پرچم دروغین در فضای مجازی، در حملات سایبری خود آثاری از هکرهای روس بر جای میگذارند.
این سایت افشاگر روز سهشنبه اعلام کرد هزاران سند از سازمان اطلاعات مرکزی امریکا به دست آورده است که اسرار جاسوسی و حملات سایبری این سازمان را فاش میسازند.
ویکیلیکس در یکی از بخشهای گزارش خود به جزئیات توانایی سازمان سیا در جعل تکنیکهای هکرهای روسیه و دیگر کشورها در حملات سایبری اشاره کرده است.
افشای این اسناد میتواند به کار حامیان دونالد ترامپ، رئیسجمهور امریکا، بیاید که پیشتر اعلام کرده بودند ادعای مداخلۀ سایبری روسیه در انتخابات ریاستجمهوری اخیر در ایالاتمتحده، احتمالاً یک عملیات پرچم دروغین است که دشمنان داخلی ترامپ آن را اجرا کردهاند.
مقاماتِ اطلاعاتی امریکا مدعی هستند که هکرهای روس سال گذشته با حملات سایبری سعی داشتند بر نتیجۀ انتخابات ریاستجمهوری امریکا تأثیر بگذارند. این در حالی است که مسکو بارها این اتهام را رد و اعلام کرده است واشنگتن میبایست برای اثبات ادعای خود مدرک ارائه دهد.
ترامپ پس از پیروزی در انتخابات، ادعاهای مطرحشده دربارۀ هکرهای روس را مضحک خواند و گفت رقبای دموکراتش سعی دارند با این ادعاها بر شکست انتخاباتی خود سرپوش بگذارند. بااینحال ستاد ترامپ در تاریخ 19 دی اعلام کرد رئیسجمهور امریکا یافتههای مقامات اطلاعاتی این کشور مبنی بر دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری 2016 را پذیرفته است.
بر اساس اعلام ویکیلیکس مطابق با قوانین سیا هکرهای این سازمان میبایست به نحوی از ابزارهای سایبری استفاده کنند که کسی نتواند حملات سایبری آنها را به «سیا، دولت امریکا یا شرکتهای اطلاعاتی همکار آن» نسبت دهد.
اسناد ویکیلیکس همچنین نشان داد که سازمان سیا برای جاسوسی، تلفنها و تلویزیونهای هوشمند مردم را در سراسر دنیا هک میکند.
ویکیلیکس همچنین مدعی است که در حال حاضر تقریباً تمام ابزارهای سایبری سازمان سیا دزدیده شدهاند و احتمالاً در دسترس جاسوسان خارجی و هکرها و پیمانکاران سابق دولت امریکا قرار دارند.
افشای اخبار مربوط به هک شدن تلفنها و تلویزیونها واکنشهای داخلی بسیاری در امریکا در پی داشت از جمله تد لیو، نمایندۀ کنگرۀ امریکا از ایالت کالیفرنیا، با انتشار بیانیهای اعلام کرد اگر ادعای دزدیده شدن ابزار هک سازمان سیا حقیقت داشته باشد، بسیار نگرانکننده است.
وی افزود: «ما باید بدانیم که آیا سیا کنترلش را بر ابزار هک خود از دست داده است یا خیر. اگر چنین است، ممکن است چه کسانی آنها را در اختیار داشته باشند و ما چگونه از حریم خصوصی امریکاییها محافظت خواهیم کرد؟»
ویکیلیکس اعلام کرده که این اسناد را با هدف افشای پیامدهای خطرناک برنامۀ مخفی سایبری سیا و همچنین سرقت گستردۀ تسلیحات سایبری این سازمان، منتشر کرده است.
سازمان سیا صحت اسناد افشا شده را تأیید یا تکذیب نکرده است.
انتشار این اسناد همچنین موجب افزایش نگرانیهای داخلی در امریکا در مورد آسیبپذیری اطلاعات طبقهبندی شده و اسناد سازمانهای فدرال در این کشور شده است.
جان مککین، سناتور جمهوریخواه مجلس سنای امریکا، روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگاران گفت: «ما باید اقدامات بسیار بیشتری صورت دهیم. اگر آنها میتوانند سیا را هک کنند، قادر به هک هر کسی هستند.»
وی افزود: «بزرگترین نگرانی من این است که آنها نشان دادند قابلیت هک کردن برخی از مهمترین اسرار ما را دارند، مهمترین مسائل طبقهبندی شدۀ ما، این چیزی است که مرا اذیت میکند.»
هنگامی که از مککین سؤال شد که آیا معتقد است روسیه در هک شدن سازمان سیا دست داشته است یا خیر؟ پاسخ داد: «نه، هرگز، هرگز ... شخصی با لباس زیر در حال سیگار کشیدن در زیرزمین خانهاش مسئول است.»
این افشاگری ویکیلیکس در بحبوحۀ تنش مداوم میان رئیسجمهور امریکا و جامعۀ اطلاعاتی ایالاتمتحده صورت گرفته است که تلاش دارند این ادعا را اثبات کنند که روسیه سعی داشته در انتخابات ریاستجمهوری امریکا نفوذ کند.
از سوی دیگر اخیراً ترامپ نیز مدعی شد باراک اوباما، رئیسجمهور امریکا، در ماههای انتهایی ریاستجمهوریاش دستور شنود تلفن ترامپ را داده است.
ترامپ از کنگره خواست در این باره تحقیق کند و از سوی دیگر رئیس پلیس فدرال امریکا ادعای رئیسجمهور امریکا علیه اوباما را رد کرد و از وزارت دادگستری این کشور خواست این اتهام را تکذیب کند.
دولت ترامپ هیچ مدرکی دال بر اثبات ادعای رئیسجمهور امریکا علیه اوباما ارائه نداده است.
هنگامی که خبرنگاران از شان اسپایسر، سخنگوی کاخ سفید، پرسیدند که آیا ترامپ از اظهارات خود علیه اوباما پشیمان شده است یا خیر؟ وی گفت: «نه، به هیچ وجه، چرا وی باید از آن [ادعا] عقبنشینی کند هنگامی که هنوز در حال بررسی است.»
برخی از ناظران بر این باور هستند که ادعای تازۀ ترامپ علیه اوباما برای منحرف کردن افکار عمومی از گزارشهای اخیری است که از ارتباط نزدیکان رئیسجمهور امریکا در طول مبارزات انتخاباتی وی با مقامات روسیه حکایت دارند.
بیشتر بخوانید:
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.