یک سازمان خیریۀ کودکان میگوید میلیونها نفر از کودکان سوری به دلیل قرار گرفتن در معرض ترس و وحشت طولانیمدت ناشی از جنگ، دچار فشار روانی شدید و استرس کشنده هستند.
به گزارش سازمان «نجات کودکان»، اگر فوراً به وضعیت این کودکان رسیدگی نشود، ضربۀ واردشده به یک نسل از کودکان غیرقابلجبران خواهد بود.
بر اساس این گزارش، ترس و استرس جنگ باعث افزایش شبادراری، خودزنی، تلاش برای خودکشی و رفتارهای پرخاشگرانه در میان بسیاری از کودکان سوری شده است.
این یافتهها بر اساس صدها مورد مصاحبه در سوریه به دست آمده است.
سازمان خیریۀ نجات کودکان میگوید این تحقیق وسیعترین پژوهش دربارۀ وضعیت روانی کودکان سوری است که از سال 2011 درگیر جنگی مرگبار هستند.
این گزارش که تحت عنوان «زخمهای نامرئی» منتشر شده، از «بحران روانی وحشتناک در میان کودکان سوری» پرده برمیدارد.
این سازمان با بیش از 450 نفر ازجمله کودکان در سنین مختلف، والدین آنها، معلمان و مددکاران اجتماعی در 7 استان از 14 استانِ سوریه مصاحبه کرد.
این تحقیق درنهایت به موارد زیر دست یافت:
· تقریباً تمام کودکان و 84 درصد بزرگسالان گفتند بمباران و گلولهباران عامل اصلی ایجاد استرس در کودکان است.
· به گفتۀ بزرگسالانی که مورد مصاحبه قرار گرفتند، دو سوم کودکانی که دربارۀ آنها تحقیق شد، یا یکی از عزیزان خود را از دست دادهاند، یا خانهشان هدف بمباران قرار گرفته و یا در جنگ مجروح شدهاند. برخی از آنها بیش از یکی از این تجربیات ناگوار را پشت سر گذاشتهاند.
· 71 درصد کودکان دچار شبادراری و بیاختیاری ادرار هستند که یکی از علائم استرس شدید و پیتیاسدی (استرس پس از سانحه) است.
· 48 درصد از بزرگسالان گفتند کودکانی را دیدهاند که پس از شروع جنگ، توانایی صحبت کردن را از دست دادهاند و یا دچار لکنت و اختلالات گفتاری شدهاند.
· حدود نیمی از کسانی که مصاحبه شدند گفتند کودکان «تقریباً همیشه دچار غم و غصۀ شدید هستند».
این گزارش میافزاید حدود 2.3 میلیون کودک از سوریه گریختهاند و دستکم 3 میلیون کودک زیر 6 سال، در طول زندگی خود چیزی جز جنگ ندیدهاند.
استرس شدید و کشنده میتواند رشد مغز و دیگر اندامهای بدن را مختل کند و خطر اعتیاد و ابتلا به اختلالات روانی را در بزرگسالی افزایش دهد.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.