در شرایطی که کرۀ شمالی آزمایشهای موشکی خود را تمرینی برای حمله به پایگاههای امریکایی خوانده است، ایالات متحده نخستین محمولههای سامانه موشکی تاد را در کرۀ جنوبی مستقر کرده است.
ارتشهای امریکا و کرۀ جنوبی روز سهشنبه اعلام کردند موشکاندازها و دیگر تجهیزات لازم برای برپا کردن سامانه موشکی تاد دوشنبه وارد فرودگاه نظامی اوسان در شهر پیونگتائک شد.
ارتش امریکا در بیانیهای خاطر نشان کرد هدف از استقرار این سامانه موشکی – که نگرانی روسیه و چین را به همراه داشته – منهدم کردن موشکهای بالستیک کوتاه بُرد و میان بُرد است.
مقامهای مسکو و پکن استقرار سامانه تاد را در کرۀ جنوبی تهدیدی علیه خود میدانند ولی سئول و واشنگتن استقرار این سامانه موشکی را اقدامی صرفاً دفاعی در برابر «تهدیدهای کرۀ شمالی» توصیف کردهاند.
دریابُد هری هریس، رئیس ستاد فرماندهی امریکا در منطقه اقیانوس آرام، گفت: «تداوم اقدامات تحریکآمیز کرۀ شمالی از جمله آزمایشهای موشکی دیروز (دوشنبه) دوراندیشی تصمیم سال گذشتۀ متحد ما برای استقرار تاد در کرۀ جنوبی را تأیید میکند.»
یک مقام وزارت دفاع کرۀ جنوبی نیز ورود تجهیزات این سامانۀ موشکی از جمله موشکاندازها را تأیید کرد اما به تعداد آنها اشارهای نکرد.
در همین حال، کرۀ شمالی که روز دوشنبه چهار موشک بالستیک را پرتاب کرده بود، افزود این آزمایشها تمرینی برای حمله به پایگاههای ایالات متحده در ژاپن بوده است.
به گزارش خبرگزاری دولتی کرۀ شمالی، آزمایش موشکی روز دوشنبه با نظارت مستقیم کیم جونگ اون برگزار شد و یگانهای حاضر در این تمرین نظامی «وظیفه داشتند که احتمالاً در آینده به نیروهای متجاوز امپریالیستی امریکا در ژاپن حمله کنند.»
بر اساس این گزارش، آزمایش موشکی پیونگیانگ آمادگی این کشور را برای «نابود کردن» نیروهای دشمن با یک «حملۀ هستهای بیرحمانه» نشان داد.
کرۀ شمالی این آزمایشهای موشکی را به نشانه اعتراض به رزمایش مشترک امریکا و کرۀ جنوبی انجام داده است. گفته میشود این موشکها پس از پیمودن مسافتی حدوداً هزار کیلومتری در آبهای ژاپن فرود آمدند.
پیونگیانگ اینگونه رزمایشهای مشترک را اقدامی تحریک آمیز و تمرینی برای حمله واقعی به خود عنوان کرده است.
کارشناسان مسائل نظامی در کرۀ جنوبی میگویند موشکهای اسکاد و رودونگ کرۀ شمالی قابلیت هدف قرار دادن ژاپن از جمله پایگاههای نظامی امریکا در اوکیناوا را دارند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.