محققان بریتانیایی با ساخت رایانهای مبتنی بر مولکول مولد حیات، به رویای دیرینۀ دانشمندان علوم رایانه جامه عمل پوشاندند.
دانشمندان در دانشگاه منچستر در پروژهای به سرپرستی پروفسور راس کینگ، یک سیستم کامپیوتری مبتنی بر دیانای ساختند؛ رایانههای مبتنی بر دیانای توانایی محاسبۀ مجموعۀ بیکرانی از محاسبات را بهصورت همزمان دارند.
دیانای، مولکولی با قابلیت ذخیرهسازی طولانیمدت اطلاعات ژنتیکی است. دیانای در واقع کد مولد حیات است و همۀ دستورهای ژنتیکی موجودات زنده و بسیاری از ویروسها را کدگذاری میکند و بهصورت تئوریک قابلیت تجزیهوتحلیل حجم عظیمی از دادهها را دارد.
رایانههای کنونی از مجموعهای متناهی از پردازشگرها برای اجرای عملیات گوناگون بهره میگیرند، اما یک سیستم رایانهای مبتنی بر مولکولهای دیانای این قابلیت را دارد تا نسخههای بیشتری از خود تولید کند تا مجموعهای بیکران از محاسبات را بهصورت همزمان انجام دهد.
کینگ در گفتگو با مجلۀ «پاپیولار مکانیکس» دربارۀ تفاوت این رایانه با رایانههای الکترونیکی گفت رایانههای معمولی در روند تجزیهوتحلیل دادهها ممکن است با شرایطی روبرو شوند که مجبور باشند تنها یک گزینه از چند گزینه را مورد تجزیهوتحلیل نهایی قرار دهند؛ اما رایانههای مبتنی بر دیانای از آنجایی که میتوانند خود را بازتولید کنند، میتوانند بهصورت همزمان چند مسیر را دنبال کند و به همین دلیل میتوانند بسیار سریعتر به پاسخ برسند.
بر اساس این گزارش مولکولهای دیانای باعث خواهد شد قابلیت پردازش رایانهها هزاران برابر نسبت به رایانههای سیلیکونی فعلی افزایش یابد و مصرف انرژی آن تا حد زیادی کاهش یابد.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.