News   /   آسيا   /   تلگرام

تأسف سازمان ملل از خشونت علیه روهینگیاها

مسلمانان روهینگیا در بنگلادش (تصویری آرشیوی از خبرگزاری فرانسه)

یکی از مقامات سازمان ملل از اقدامات خشونت‌بار و تبعیض‌آمیز «دل‌خراش» علیه روهینگیاها در میانمار ابراز تأسف کرده و خواستار پایان سرکوب اقلیت مسلمان در این کشور شده است.

یانگ هی لی، نمایندۀ ویژۀ سازمان ملل که بر وضعیت مسلمانان روهینگیای فراری از میانمار به بنگلادش نظارت می‌کند، روز دوشنبه گفت وی اظهارات وحشتناکی شنیده است که ثابت می‌کند خشونت علیه این گروه اقلیت «بسیار گسترده‌تر» از آنچه وی پیش‌تر تصور می‌کرده، بوده است.

وی گفت پناه‌جویان روهینگیا به او گفته‌اند زنان مسلمان مورد تجاوز گروهی نیروهای دولتی قرار می‌گیرند، گلوی افراد بریده می‌شود و کودکان به داخل آتش انداخته می‌شوند.

لی که روز جمعه به سفر چهار روزۀ خود به بنگلادش خاتمه داد، در بیانیه‌ای گفت وی موارد وحشتناکی از سرکوب در میانمار شنیده که از اکتبر گذشته در ایالت راخین آغازشده و موجب فرار ده‌ها هزار مسلمان روهینگیا به منطقۀ کاکس بازار بنگلادش شده است.

یانگ هی لی (نفر دوم از سمت چپ)، نمایندۀ ویژۀ سازمان ملل که بر وضعیت مسلمانان روهینگیای فراری از میانمار به بنگلادش نظارت می‌کند. (عکس آرشیوی عکس خبرگزاری فرانسه)

وی گفت: «من به‌ویژه تحت تأثیر مادری قرار گرفتم که بارها خود را شماتت می‌کرد به خاطر اینکه به‌اشتباه فکر می‌کرد پسرش را از خانۀ در حال سوختن، خارج کرده بود.»

وی گفت: «وی (این مادر) صدای جیغ پسرش را شنیده و موفق به نجات وی از میان آتش شده است اما زخم‌های آتش در بدن وی باقی‌مانده است، زخم‌هایی که من با چشمان خود دیدم.»

لی میانمار را به ادامۀ تبعیض علیه مسلمانان روهینگیا متهم کرد و از مقامات این کشور خواست تا دربارۀ نقض گستردۀ حقوق بشر بررسی شود و از بازگرداندن روهینگیاها به میانمار ممانعت به عمل آید.

سازمان ملل پیش‌تر نیز دربارۀ خشونت علیه اقلیت روهینگیا در ایالت راخین میانمار هشدار داده و این خشونت‌ها را معادل جنایت علیه بشریت عنوان کرده بود.

میانمار که اکثریت جمعیتش را بودائی‌ها تشکیل می‌دهند، روهینگیاها را مهاجران غیرقانونی می‌داند و حقوق اولیه آن‌ها را نقض می‌کند.

بسیاری از گروه‌های حامی حقوق بشر و کشورهای جهان معتقدند که روهینگیاها ریشه‌ای تاریخی در میانمار دارند. آنگ سان سوچی، رهبر فعلی میانمار، که جایزۀ صلح نوبل دریافت کرده نیز در پایان دادن به خشونت‌ها در این کشور ناتوان بوده است.

بنگلادش در همسایگی میانمار، میزبان بیش از 400 هزار روهینگیا است که تنها 73 هزار نفر از آنان در جریان درگیری‌های اخیر از ایالت راخین متواری شدند.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی‌وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku