در حملۀ پیکارجویان به یک کاروان نظامی در کشمیر تحت کنترل هند 3 سرباز هندی و یک زن کشته شدهاند.
یک سخنگوی پلیس که خواست نامش فاش نشود گفت این نیروها پنجشنبه (5 اسفند) پس از اجرای یک عملیات تجسس در حال بازگشت بودند که افراد مسلح ناشناس در منطقۀ شوپیان بهسوی آنها تیراندازی کردند. در این حادثه 6 سرباز زخمی شدند و یک زن نیز کشته شد.
وی افزود 3 تن از سربازان به علت شدت جراحات «در بیمارستان ارتش در سرینگر» جان باختند.
سخنگوی پلیس تأکید کرد زنی که در این حادثه کشته شد در نزدیکی محل تیراندازی زندگی میکرد.
برهان وانی، رهبر مردمی طرفدار استقلال کشمیر، تیر 1395 در منطقۀ شوپیان در درگیری با نیروهای هندی کشته شد. این حادثه به بروز ناآرامی و اعتراضات علیه هند در این منطقه منجر شد که براثر آن حدود 90 غیرنظامی و چند نیروی پلیس کشته و هزاران نفر نیز زخمی شدند. درگیریهای پراکنده از همان زمان در این منطقه ادامه داشته است.
در پی وقوع این حادثه و ناآرامیهای پسازآن روابط بین پاکستان و هند رو به تیرگی گراییده است. هرچند هر دو کشور یادشده ادعای تسلط بر کل کشمیر را مطرح کردهاند اما از زمان جدایی هند و پاکستان از بریتانیا در سال 1947 میلادی کنترل بخشهایی از آن را در اختیار دارند.
هند مدعی است در دهههای گذشته در منطقۀ هیمالیا با گروههای مسلح موردحمایت پاکستان مقابله کرده است. مردم این منطقه خواهان جدایی از هند یا پیوستن به پاکستان هستند. در این درگیریها دهها هزار نفر که اغلب غیرنظامی بودند، کشته شدهاند.
دهلینو شهریورماه پیکارجویان موردحمایت خارج را عامل حمله به یک پایگاه ارتش در کشمیر تحت کنترل هند معرفی کرد. در این حمله 19 سرباز هندی کشته شدند. اسلامآباد هرگونه دست داشتن در این حمله را رد کرد.
هند آبان ماه یک کارمند «کمیسیون عالی پاکستان» را به اتهام جاسوسی از این کشور اخراج کرد. اسلامآباد نیز در اقدامی تلافیجویانه یک دیپلمات هندی را اخراج کرد. این موضوع نیز به وخامت بیشتر روابط دوجانبۀ هند و پاکستان منجر شد.
هند برای جلوگیری از تلاشهای استقلالطلبانه و برقراری نظم و امنیت در منطقه تاکنون دهها هزار نیرو به کشمیر اعزام کرده است.
این در حالی است که طرفداران حقوق بشر، سرکوب خونین معترضان از سوی هند را عامل تشدید درگیریها در این منطقه میدانند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.