قانونگذاران اتحادیۀ اروپا دربارۀ قوانین جدید پیشنهادی برای جلوگیری از استخدام، آموزش و سفر تروریستهای داخل بلوک اروپا مذاکره میکنند. بااینحال، نگرانیهایی در مورد اقدامات اتحادیۀ اروپا در راستای مبارزه با تروریسم وجود دارد، که معمولاً منجر به زیر پا گذاشتن حقوق اولیۀ بشری و اعمال تبعیض علیه جوانان مسلمان میگردد.
جروم هیوز، خبرنگار پرس تیوی از بروکسل، گزارش میدهد:
اعضای پارلمان اروپا دربارۀ بخشنامۀ جدید مبارزه با تروریسم مذاکره میکنند، اما برخی از نمایندگان بر این باورند که قوانین فعلی ضد تروریسم اتحادیۀ اروپا فراتر از حد لازم رفته است.
در بسیاری از کشورهای عضو اتحادیۀ اروپا، مقامات از قوانین و اختیارات تفویض شده برای مقابله با تهدید داعش، سوءاستفاده کردهاند؛ بهطوریکه مردان جوان مسلمان، بیش از سایر افراد، به انزوا کشیده شدهاند. تصور بر این است که این امر میتواند بر تعداد افرادی که به داعش میپیوندند، بیافزاید.
نیثان گیل، نمایندۀ پارلمان اروپا از ولز، معتقد است: «هیچ چیز نمیتواند افراطگرایی را توجیه کند، ولی باید اقرار کرد که هر اتفاقی دلایل خودش را دارد.»
این در حالی است که در صورت تصویب اعضای پارلمان اروپا، قانونی وضع خواهد شد که استخدام، آموزش و سفر گروههای تروریستی را هدف قرار میدهد. همچنین، این قوانین کشورهای عضو اتحادیۀ اروپا را به تبادل اطلاعات امنیتی واخواهد داشت.
جولیان کینگ، مقام ارشد امنیتی اتحادیۀ اروپا، دربارۀ قوانین جدید ضد تروریسم این اتحادیه می گوید: «قوانین جدید، لزوم مبادلۀ اطلاعات را روشن و کشورهای دریافتکنندۀ اطلاعات را موظف به اتخاذ اقدام مناسب میکنند.»
شهردار میشلن در کشور بلژیک بهتازگی جایزهای معتبر برای اقدامش در رابطه با پیشگیری از افراطگرایی دریافت کرده است. پس از حملات تروریستی بروکسل در مارس گذشته، وی به ترویج بردباری، برابری و عدم تبعیض پرداخته است.
بارت سامرز، شهردار میشلن، دربارۀ اقدامش این گونه توضیح می دهد: «برای مثال، پس از حملات (تروریستی)، به مساجد رفتم و برای دیگران توضیح دادم که به عقیدۀ من مسلمانان بیش از دیگران در این میان آسیب دیدهاند: هم بهعنوان شهروند، مانند من و شما؛ و هم به دلیل سوءاستفادۀ افراطگرایان از دینشان و بدنام کردن آن.»
به دلیل حملات داعش، بسیاری از شهرهای مرکزی کشورهای عضو اتحادیۀ اروپا محل استقرار نظامیان شدهاند. این یکی از تبعات طبیعی و عادی حملات داعش است. امکان وقوع حملات تروریستیِ بیشترِ داعش، دیگر چندان هم دور از ذهن مردم نیست.
بسیاری از کارشناسان امور امنیتی بر این باورند که دخالت نظامی و سیاسی ایالات متحدۀ امریکا و متحدان آن در خاورمیانه و شمال آفریقا سرانجام به ظهور داعش و دیگر گروههای تروریستی منجر گردیده است. آنها همچنین معتقدند که حمایتهای همهجانبۀ امریکا از کشورهایی مثل عربستان سعودی هر امیدی را برای بهبودی اوضاع در این زمینه کمرنگ میکند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.